Last news in Fakti

1 Март, 2023 12:26 2 038 12

Хванаха ученик да превозва мигранти, обещали му 10 хил. лева

  • ученик-
  • превоз-
  • мигранти

На ученика бил предоставен товарен автомобил, марка Ивеко, собственост на друго лице

Хванаха ученик да превозва мигранти, обещали му 10 хил. лева - 1

18-годишен ученик е хванат в понеделник да превозва мигранти. Това е станало на 196-ия километър на магистрала „Тракия” в землището на Стара Загора, съобщават от прокуратурата.

Младият мъж е привлечен като обвиняем. Според прокуратурата, с цел да набави за себе си имотна облага, чрез използване на товарен автомобил, противозаконно е подпомогнал 57 мъже - граждани на Афганистан, да преминат страната в нарушение на закона.

С.С. е ученик, на 18 г. Той имал нужда от финансови средства. С него се свързало лице, което му предложило да превози мигранти от Карнобат до границата на България със Сърбия, срещу което щял да получи 10 000 лв. С.С. се съгласил и за целта на 26.02.2023 г. двамата се срещнали. На ученика бил предоставен товарен автомобил, марка Ивеко, собственост на друго лице.

Афганистанските граждани се били договорили с каналджии в Турция да ги преведат през България с крайна точка границата със Сърбия срещу около 3000евро/3500долара на човек. Част от мигрантите платили сумите за трафика им на лица в Турция. С водачи достигнали до оградата на турско-българската граница и през тъмната част на денонощието с помощта на сгъваеми стълби и придружавани от каналджии преминали на територията на България. Вървели пеша около 3-4 дни и на 27.02.2023 г. достигнали до с.Крумово градище, общ.Карнобат, където към тях се присъединили и други мигранти, така че достигнали 57 човека.

На 28.02.2023 г. около 2 ч. С.С. ги качил в товарната част на автомобила и отпътували по направление границата със Сърбия. Около 8 ч. на км 196 на автомагистрала „Тракия“ автомобилът бил спрян от служители на „Пътна полиция“ към ОД на МВР – Стара Загора. На шофьорското място бил С.С. Той е неосъждан.

На 28.02.2023 г. с постановление на наблюдаващ прокурор С.С. е задържан за срок до 72 часа. Предстои наблюдаващият прокурор да внесе искане до Районен съд - Стара Загора за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

Активната работа по събиране на доказателства продължава.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Изучил

    28 1 Отговор
    се за каналджия !
  • 2 Мишел

    18 0 Отговор
    5% е максимумът, който залавя българската полиция.

    Коментиран от #4, #5

  • 3 Кирчо

    21 3 Отговор
    Никой не иска да остава в България, даже козарите от Афганистан!
    Пуснете хората те не са заплаха за нашата страна, тяхна цел е Германия
  • 4 Прав си

    13 1 Отговор

    До коментар #2 от "Мишел":

    а заловените просто не са си платили достатъчно за да ги превозват каналджии с депутатски имунитет.
  • 5 Стойчев

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "Мишел":

    Тва как го сметна?
  • 6 пппп

    13 0 Отговор
    Ще стане много интересно, като започнат да хващат циганрта по на 14 - 15 години да превосват мигранти
  • 7 Ген. Гурко

    9 3 Отговор
    бой и задължителен пандиз за мекерето о помагачите му. А за наглите пергиши, кандидати за място на чужда трапеза, бой, и изхвърляне обратно.
  • 8 Новичок

    11 0 Отговор
    От 2 до 8 са 6 часа,От гр.Карнобат до гр.Стара Загора !!! Да не са го бутали това Ивеко бре???
  • 9 Копейкин чорай.бето

    3 1 Отговор
    Браво супер
  • 10 Роза

    6 3 Отговор
    Хлапето е младо и зелено.Кой не се лъже на тая възраст?!
  • 11 Емо

    8 0 Отговор
    Голям успех. Хванали едно канарче и балък. Ще отнесе една условна и за да разбере, че обещаното не е като даденотол Барем да беше взел парите, сега щеше поне да има да си плати гаранцията и адвоката.
  • 12 констатация

    3 0 Отговор
    Това не е ученик, гримират дърти превозвачи в киностудия Бояна и срещу 2000лв ги правят да изглеждат като деца на 15-17г.
    Така и да ги хванат не ги лови строгостта на закона. Но при този явно са объркали нещата и са го гримирали като 18 годишен.
    Сега трафикантите сигурно ще си искат 2000лв дадени за грима в киностудията и същата затяга мерките за сигурност и строи по-висока ограда по границите си.