Last news in Fakti

9 Март, 2023 05:23 1 845 6

Мариан Маринов: До 15 г. затвор за каналджиите от трагедията в Локорско

  • мариан маринов-
  • нслс-
  • локорско-
  • мигранти-
  • задушени-
  • затвор

Следователят от НСлС работи по случая със задушените 18 мигранти

Мариан Маринов: До 15 г. затвор за каналджиите от трагедията в Локорско - 1
Снимка: NOVA

До 15 г. затвор може да получат каналджиите, които организират незаконното транспортиране през страната ни на мигранти. „Размерът на наказанието не може да бъде спирачка за участие в такъв канал, мотивът е печелене на пари. Ние сме само транзитна територия, никой не иска да остане при нас”.

Това обясни следователят от НСлС Мариан Маринов в „Интервюто в новините на Нова“. Той работи по случая със задушените 18 мигранти, открити в камион край софийското село Локорско.

Повод за думите му е екстрадицията на шестия обвиняем по делото за задушените 18 мигранти, открити в камион край Локорско. „Самите участници казват, че са направили 2-3 курса и в предишните случаи няма пострадали”, заяви Маринов.

Мигрантите са били в тайник, който представлява две клетки, поставени върху европалети, за да имитират превозване на товар. „Тези тайници имитират купчина дъски, опаковани с колани. Тези колани са били „заключването” – хората не са могли да се отворят сами. В началото някои от тях са били клекнали. Никой от мигрантите не може да се движи. На хората им е прилошало от недостиг на въздух”, обясни следователят.

Някои от нелегалните мигранти са имали телефони в себе си за връзка с каналджиите, поясни той и допълни, че мигрантите преминават незаконно българската граница. Никой от тях не носи в себе си пари и документи.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Как до 15 ?

    2 1 Отговор
    15 твърдо и без всякакви промоции.
  • 2 аха

    3 0 Отговор
    а за престъпниците незаконно преминаващи държавни граници награда нале
  • 3 Фен на Копейкин шч.ики.llll

    1 0 Отговор
    Копейкин е стабил.ен кон 🐎 да му го.. пак няма да се помръд.не и да върне 🏡🏠 къщите
  • 4 Фен на Копейкин шч.ики.llll

    1 0 Отговор
    Копейкин е стабил.ен кон 🐎 да му го.. пак няма да се помръд.не и да върне 🏡🏠 къщите
  • 5 Докога с това ДО

    1 0 Отговор
    Това може и да е 2 години например вместо есто 15

    Коментиран от #6

  • 6 Това "до"

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Докога с това ДО":

    означава и условна присъда, дори оневиняване. В нашите закони широко се употребява това "до" без да се казва първо "от" и е от голяма полза на адвокати, прокурори и съдии. Те решават колко - дали да те вкарат за 15г. или да ти дадат условна присъда според това на кого и колко си платил.