Last news in Fakti

11 Септември, 2013 19:08 1 769 0

Прокуратурата разследва кражба на вещи на покойния митрополит Кирил

  • прокуратурата-
  • разследва-
  • кражба-
  • вещи-
  • покойния-
  • митрополит-
  • кирил

Разследването е срещу неизвестен извършител

Под ръководството на Варненска районна прокуратура се води досъдебно производство за осъществена кражба на вещи, принадлежали на покойния Варненски и Великопреславски митрополит Кирил. Разследването е започнало въз основа на жалба, подадена от двама епархийски съветници от квотата на миряните и от брата на митрополит Кирил, посочва в съобщение до медиите говорителят на районна прокуратура Десислава Йотова, цитирана от Дарик.

Разследването се води срещу неизвестен извършител. Извършените до момента действия по разследване и резултатите от тях съставляват следствена тайна. Обществеността и медиите ще бъдат своевременно информирани, когато по надлежния ред бъдат събрани достатъчно доказателства за виновността на конкретно лице и такова бъде привлечено като обвиняем, обясняват от прокуратурата.

Варненският и Великопреславски митрополит Кирил се удави на 9 юли в морето край местността "Траката" във Варна. Тялото му бе открито край плажа под местнооста "Траката". Експертиза доказа, че причината за смъртта на митрополита е удавяне.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА