Last news in Fakti

18 Март, 2023 14:49 4 850 22

Веско Културиста и Данчо Електрода залели пловдивската врачка с киселина

  • веско културиста-
  • данчо електрода-
  • киселина-
  • гадателка-
  • пловдив

На 14 март двамата мъже пътували с джипа на Веско от Враца към Пловдив по предварително подготвен маршрут. Извършителят е оставен пред блока - с маска, каскет и яке с висока яка и тръгва към адреса

Веско Културиста и Данчо Електрода залели пловдивската врачка с киселина - 1
Снимка: БГНЕС

Известният врачанин Веселин Вълчанов, познат в града като Веско Културиста, е задържан за нападението с киселина срещу гадателка в Пловдив, съобщават от агенция BulNews. 51-годишният мъж, заедно с друг врачанин на 42 години, известен като Данчо Електрода, са арестувани късно в четвъртък във Враца.
По първоначална информация, прекият извършител на престъплението е по-младият мъж, а Вълчанов е заподозрян като помагач.
На 14 март двамата мъже пътували с джипа на Веско от Враца към Пловдив по предварително подготвен маршрут. Извършителят е оставен пред блока - с маска, каскет и яке с висока яка и тръгва към адреса.
При влизането си във входа слага ръкавици и калцуни. След това директно се качва на етажа, влиза в отключения апартамент и на въпроса на жената "Как да ви помогна?" той ѝ отвръща "Аз ще ти помогна" и я залива със сярна киселина", каза районният прокурор на Пловдив Петър Петров.
И двамата врачани са криминално проявени, разкриват още от държавното обвинение.
„Единият е известен с поредица криминални прояви, сред които взривове, отвличания и подкупи в крупни размери, включително на известни личности. Името му е замесено и в крупни финансови измами. Преди 8 години срещу него е имало и опит за убийство с боен пистолет“, каза още Петров, което съвпада с биографията на Веско Културиста.
Електрода пък е осъждан е за кражба на автомобил и е в изпитателния срок на условната си присъда, допълват още от прокуратурата в Пловдив.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Не е така просто

    56 4 Отговор
    Не се вдигаш ей така от Враца, за да ходиш в Пловдив да я гориш! Явно нещо е взела парата а работа не е свършила пловдивската "шарлатанка"!

    Коментиран от #12

  • 2 Този път

    40 3 Отговор
    ...тия са направили едно справедливо дело,но им пожелавам следващата си акция да я насочат към т.н. ,,телефонни измници" тъй,като не виждам никаква разлика от тях и разните му ,,гадателки".
    В една синдикат са!
    И явно покровителствани от Полиция,Прокуратура и...Съд!

    Коментиран от #7

  • 3 Весо пръча

    21 3 Отговор
    Двама маймуняци.
  • 4 Гаглей

    36 3 Отговор
    Жената е ударила на камък, ключовата дума е ,, гадателница,, възможно да е взела огромна сума пари за шарлатанство, което да е отключил агресията на тия маймуни
  • 5 Никой

    25 2 Отговор
    За престъпленията на културиста книга може да се напише ,но присъда от справедливата " Каскетура" и български съд няма. Ето за това ще ви " отстраняват " защото когато ви отърва финикийски се прайте успешно на луди. пък после пискате. Нали знаеш " Каскет " тарикат мъж не писка " ?
  • 6 Или

    27 0 Отговор
    са изпратени по поръчка или е направила злоупотреба с дадена ѝ информация !
  • 7 ха ха

    21 0 Отговор

    До коментар #2 от "Този път":

    „Единият е известен с поредица криминални прояви, сред които взривове, отвличания и подкупи в крупни размери, включително на известни личности. Името му е замесено и в крупни финансови измами. Преди 8 години срещу него е имало и опит за убийство с боен пистолет“...

    Очевадно. Все пак районен прокурор го казва. Поръчка са изпълнявали. Има чадър над тях и поръчителя. Нормално за държава с най-много намагнитени политици на глава от населението.
  • 8 На трнировките

    7 2 Отговор
    ли се дължи силният имунитет на културиста ???
  • 9 Ром Бакарди

    18 0 Отговор
    Тез двамата са авери на кузлудуйскиа- секи койту гу ядосва, нирвира, убижда, гаври и пудиграва-тоз ги праща да са разправят месту негу, щот нали е сас инсулт и ни можи да гледа кървища чир.ва мо.зак дреболии-ша земе да фърли топа ут напрежение и стрес. Тез двамата- колториста и електрожена...електрода де, са наемници, някуй друг ги е пратил да сваршат мрасната рабута! Благодаря за вниманието!ДОВИЖДАНЕ!

    Коментиран от #15

  • 10 Кърти мифки

    13 0 Отговор
    Данчо Електрода и Веско Електрожена хахаха
  • 11 8308

    19 0 Отговор
    Как не е предвидила, че ще има кисилина?
  • 12 Емил

    14 0 Отговор

    До коментар #1 от "Не е така просто":

    Проблемът е кой им плаща!
  • 13 оня с магарето

    6 1 Отговор
    трябва наказанието да е същото на това, което е направил... освен това, което предвижда закона
  • 14 рискове на прифесията

    16 0 Отговор
    Вуйната яко е настъпила на котарака опашката, какви ли пари е отмъкнала.от някакъв баламурник, че да последва такова възмездие.
  • 15 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "Ром Бакарди":

    НИЕ ВЯРНУ. нИсм праштал никуй ДАя Заливъ
  • 16 АБВ

    6 0 Отговор
    Пак го пуснете условно
  • 17 ТУК ЗАПРИЛИЧА НА

    1 8 Отговор
    МОСКОВИЯ
  • 18 ганев

    18 0 Отговор
    ТАЗИ ПОЛУЧИ КАКВОТО ТРЯБВАШЕ ЩОМ НЯМА ДЪРЖАВА ТЕЗИ ПРЕСТЪПНИЦИ СВЪРШИХА РАБОТОТА НА ДЪРЖАВАТА СИНА И КАРА МЕРЦЕДЕС 2019 ЗА 400 000 А Е СОЦИАЛНО СЛАБ И ОТКАКТО СЕ Е РОДИЛ НИЩО НЕ Е РАБОТИЛ ПРОТИВ ПРЕСТЪПНИЦИТЕ СЪМ ИЗОБЩО НО СЕГА СА ЗА НАГРАДА
  • 19 Смех 😆🤡🤣

    8 0 Отговор
    Тая е преметнала некой като му е казала копай еди къде си на еди ква си дълбочина после копай еди какси и оня са му са се откиняли ръцете и е решил да я учисти
  • 20 спиро железара

    1 0 Отговор
    Начи ако имам за заваляване да търсим електрода
  • 21 ганев

    8 0 Отговор
    ТАЗ ПРЕДИ ГОДИНИ УЖ ЛЕКУВАШЕ МНОГО МНОГО БОГАТА АРАБКА ЗАЩОТО НЕ МОЖЕШЕ ДА ИМА ДЕЦА И ТАКА ЗА 15 МЕСЕЦА ОСКУБА НАД 1 000 000 ДОЛАРА ДА 1 МИЛИОН АРАБИТЕ ПИХА СТУДЕНА ВОДА НЕ Я Я ОСВОБОДИХА СЛЕД 24 А КОЛКО ДРУГИ Е ИЗГЪРБИЛА ЗАСЛУЖЕНО Е
  • 22 Емо

    5 0 Отговор
    Ето това е истинската, реална реклама, всъщност антиреклама, на нашата прокуратура и правосъдие. Поредица от криминални прояви, с добре подплатени финансови транзакции към прокурора и съдията, са гаранция за никаква или условна присъда. Същевремнно ако обикновен човек, който обаче няма пари случайно наруши някой незначителен член, веднага бързат да го осъдят и да унищожат възможността да работи , тъй като вече ще има осъждан в свидетелството за съдимост.