Last news in Fakti

24 Март, 2023 08:40 2 629 15

Полицаи с кучета преследваха 14-часа крадец край Панагюрище

  • преследване-
  • полицаи-
  • крадец-
  • панагюрище

Униформените успели да засекат извършителя, който бързо изхвърлил откраднатите цигари и скочил в коритото на река Стрелчанска Луда Яна

Полицаи с кучета преследваха 14-часа крадец край Панагюрище - 1

След продължително 14-часово преследване и издирване екипи от полицейското управление в Панагюрище и участъка в Стрелча задържаха мъж, извършил кражби от търговски обекти. От началото на месеца на територията на Стрелча били документирани две кражби, извършени по идентичен начин - след взлом на вратите, извършителят отмъквал голямо количество цигари и оборотни пари. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

Малко преди 4 часа на 20 март, в РУ-Панагюрище постъпил сигнал от частна охранителна фирма за задействана сигнална система на магазин в центъра на града. Автопатрул от Участъка в Стрелча пристигнал на мястото и екипът предприел заградителни действия.

Униформените успели да засекат извършителя, който бързо изхвърлил откраднатите цигари и скочил в коритото на река Стрелчанска Луда Яна. За локализирането и задържането му били мобилизирани служители от криминална и охранителна полиция при РУ в Панагюрище и местния участък, включен бил и полицейски служител със следово куче, съдействие оказали и лесничеи от близките горски стопанства.

Един от тях засякъл беглеца и незабавно информирал униформените. Така след близо 14-часово издирване в гориста местност, в землището на село Дюлево е задържан 43-годишен мъж от Пловдив, с богато криминално минало.

Спрямо него до момента са регистрирани 44 заявителски материала, основно за взломни кражби, осъждан, като му е налагано и наказание „лишаване от свобода“. Той е задържан за срок от 24 часа в ареста на РУ-Панагюрище. Образувано е досъдебно производство под надзора на Районната прокуратура в Пазарджик. Изяснява се съпричастността на мъжа към извършени кражби от територията и на други региони. Работата по случая продължава.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    26 3 Отговор
    А кога ще задържат главния крадец на България - Бойко Методиев Борисов?
  • 2 БОЗА

    25 0 Отговор
    Ако с такава стръв и ентусиазъм преследвахте и политици и големите бандити,а не кокошкарски кражби хората щяха да аплодират и да ви уважават... ;-)


    Този коментар изразява личното мнение на автора.То може да не съвпада с позициите на "Факти",като цяло,и на отделни коментиращи в частност,за което БХ(Баклава и Халва)
  • 3 Въпрос

    13 2 Отговор
    Ако магазина плаща на частна фирма, защо го гонят 14 часа с наши пари ?

    Коментиран от #4

  • 4 РЕАЛИСТ

    7 2 Отговор

    До коментар #3 от "Въпрос":

    Частните охранители не могат да извършват полицейски функции по задържане и преследване извън обекта на охрана.

    Коментиран от #10

  • 5 Мими

    8 3 Отговор
    А крадците на парите за магистрали и ремонти в София които са знайни за цялото общество???? Арестуваха главния крадец ББ и после ареста бил незаконен , незаконни са МВР , съд и прокуратура в беззаконна държава!!!!!!

    Коментиран от #9

  • 6 Ром Бакарди

    4 2 Отговор
    Смятайти за тоз кокошкар колку хора са били ангаже да го фанат, чак и кучи-следутарсач! За такъв съд не е нужен-да го предоставят на хората които е обрал- те знаят ко да го праят, тъй чи вечи никогаж да не посяга на чуждото.

    Коментиран от #12, #13

  • 7 Къде е Жандармерията няма я

    3 0 Отговор
    В град Бобов дол унищожават Българи, а полиция няма, МВР се превърна в Секта, като нямат интерес няма и полицаи !
  • 8 уауууу

    1 0 Отговор
    Сега да му се отбият в мазето на РПУ-то и готово !
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Въпрос

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "РЕАЛИСТ":

    Той е бил в обекта, когато са извикани! Охранителната фирма никога не е пращала екип
  • 11 Стоян

    0 0 Отговор
    Ами тези с пирамидите някой гонил ли е
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Мандо

    1 0 Отговор
    Бааа тоя екшън , направете филм по тази история , ша вземете оскър , кучетата трябва да са транджендери ,аполицаите от малцнствата

    Коментиран от #15

  • 15 Мандо

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "Мандо":

    Или обратното