Last news in Fakti

16 Септември, 2013 19:25 4 623 0

20 тона канабис унищожени от МВР (Видео)

  • канабис

Повечето ниви са в Югозападна България

20 тона канабис унищожени от МВР (Видео) - 1
Снимка и видео: МВР
През последните месеци полицейските органи са разкрили и унищожили около 20 тона канабис, съобщават от МВР
 
Пет полицейски екипа са направили проверка на оперативни сигнали свързани със засяване и отглеждане на наркотични култури. Проверките са направени на 3 септември в землищата на селата Боровичене, Вишлене, Яково, Драгуш, Долене, Дреново и Зойчене. Проверени са 12 ниви, намиращи се в държавния горски фонд. В 9 от тях са установени  1260 зелени растения от рода на конопа и 58 полусухи зелени растения, с общо тегло над 4 568 кг. В резултат на проведените съвместни  действия са образувани 9 досъдебни производства. Взети са проби от намерения канабис, а останалото количество е унищожено. Уведомен е дежурен прокурор при РП-Петрич. Вследствие на проведената операция е предотвратено разпространението на 300 000 хиляди дози наркотично вещество на обща стойност от 3 000 000 лева.
 
1 257 кг канабис са открити и иззети от полицейски служители на РУП-Петрич. Операцията е реализирана на 11 септември т.г.. Служителите предприели  проверка в местността „Баба Керимка”, землище на гр.Петрич, където намерили и иззели 287 растения канабис с общо тегло 1 123 кг. Там открили и 116 стръка полусухи тревисти растения с общо тегло 134 кг, окачени за сушене по дървета. На място са задържани И.П./49 г./ и П.П./25 г./ от гр.Петрич. Установено е, че  И.П. е собственик на вилна постройка и овощна градина, които се намират в непосредствена близост до мястото с откритите канабисови насъждения. При продължилата проверка в имота му полицейските служители намерили ловна пушка с  неустановена марка и с 2 патрона в двете й цеви. В паркиран там лек автомобил „Опел Вектра”, собственост на И.П., но ползван от П.П., са открити 17 патрона за ловна пушка „LAMBRO  TORDO” и три гилзи от същата марка патрони, 2 ловни патрона с неустановена марка и разглобен шомпол за почистване на оръжие. Двамата не са представили документ за носене и съхранение на ловно оръжие. По случая са образувани досъдебни производства, а работата по документирането им продължава. 
 
През август служители на ГД ”Гранична полиция”, ГД ”Национална полиция” и ОДМВР - Благоевград проведоха друга мащабна полицейска операция, в която участваха 37 служители и 7 автомобила с повишена проходимост. За подпомагане действията на наземните екипи в операцията се включи и въздушен екип с хеликоптер от състава на специализирания отряд за въздушно наблюдение в ГДГП. Операцията е проведена в граничните зони на българо-македонската и българо-гръцката граница на територията на общините Петрич и Сандански. В хода на полицейската операция служителите на МВР са разкрили в гористи местности в землищата на селата Драгуш и Крънджилица, общ. Петрич 8 ниви канабис с обща площ от над 6 декара. Нивите принадлежат на държавния горски фонд в община Петрич. 4573 корена канабис с обща листна маса от 13 447 кг са унищожени чрез изгаряне. Образувани са четири досъдебни производства. По мнение на експерти от МВР от открития канабис би могло да се добие суха маса около 457 кг., чиято цена на дребно на черния пазар възлиза на около 13 430 000 лв. Работата по случая продължават РУП - Петрич и ГПУ - Златарево.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА