Last news in Fakti

21 Септември, 2013 10:57 2 383 0

Продавач симулира въоръжен грабеж

  • продавач-
  • грабеж

Случката се разиграла в Ямбол

За броени часове в Ямбол разкриха длъжностно престъпление, прикрито чрез въоръжен грабеж, съобщиха от пресцентъра на ямболската полиция.

На 20 септември 04,30 часа на телефон 112 е постъпил сигнал за въоръжен грабеж в денонощен магазин, намиращ се на пл. „Г.Дражев“ в Ямбол. Подаващият сигнала, продавач-консултант в магазина е заявил, че минути  по-рано в обекта е влязъл маскиран мъж и след като го е заплашил с пистолет е отнел 700 лева оборотни пари.

По случая незабавно е започнало разследване. При проведените  процесуално-следствени и оперативно- издирвателни мероприятия в района около търговския обект са намерени веществени доказателства, насочващи полицейските служители към извършителя на престъплението.

Задържан е С.Ж. на 21 години от Ямбол. В него е намерена част от отнетите пари и оръжието, използвано за осъществяване на престъпното деяние. От последващите полицейски дейности е изяснено, че С.Ж. е действал в съучастие с Н.Д. на 21 години от Ямбол, който е продавач-консултанта в магазина, подал сигнала за извършения грабеж.

Оръжието – газов пистолет „Еколт“ е законно притежавано от Н.Д. и е предоставено на съучастника му след предварителен сговор помежду им. Двамата млади мъже са привлечени в качеството  на обвиняеми за извършено от тях престъпление по чл. 201 от НК. В разследването са събрани доказателства, че се касае за извършено длъжностно присвояване, прикрито чрез инсцениран от лицата въоръжен грабеж. На двамата е взета мярка за неотклонение „Подписка“. Работата по случая продължава.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА