Last news in Fakti

14 Юни, 2023 12:35 1 423 9

ВКС увеличи със 100 хил. лв. кръвнината, която трябва да плати Йоан Матев

  • йоан матев-
  • кръвнина-
  • дело-
  • убийство

Решението не подлежи на обжалване и протест

ВКС увеличи със 100 хил. лв. кръвнината, която трябва да плати Йоан Матев - 1
Снимка: БГНЕС

ВКС увеличи със 100 хил. лв. кръвнината, която трябва да плати Йоан Матев за убийството на Георги Игнатов в Борисовата градина.

Върховния касационен съд (ВКС) изменя присъдата, като увеличава размерите на уважените граждански искове, предявени от гражданските ищци Албена Г.-И. и Валентин И. срещу Йоан Матев, от по 150 000 лв. на по 200 000 лв. за всеки един от тях. Оставя в сила присъдата в останалата ѝ част. Решението не подлежи на обжалване и протест, уточни dariknews.bg.

Решението на ВКС ще бъде публикувано след получаването в съда на уведомление от прокурор за предприети действия по привеждане в изпълнение на наложеното наказание.

Делото е образувано по касационни жалби на подсъдимия и на частните обвинители и граждански ищци. С присъда на Софийския градски съд Йоан Матев е признат за невиновен и оправдан по обвинението в това, че на 02.06.2015 г. в гр. София, парк „Борисовата градина“, като непълнолетен, но можещ да разбира свойството и значението на извършеното и да ръководи постъпките си, умишлено умъртвил Георги Игнатов по особено мъчителен начин. С присъдата на САС е отменена първоинстанционната, като Матев е признат за виновен в извършване на престъпление за това, че умишлено умъртвил Георги Игнатов и е оправдан по първоначално повдигнатото обвинение за това да е извършил престъплението по особено мъчителен начин. Наложено му е наказание „лишаване от свобода“ за срок от 6 години и 6 месеца.

Уважени са предявените от Албена Г.-И. и Валентин И. граждански искове от по 150 000 лева.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 питам

    8 0 Отговор
    А на вас колко даде за да леви много по малко !!
  • 2 родител

    15 0 Отговор
    Ако бях бащата на убитото момче , сега на убиеца попа щеше да му пее на шестата година .

    Коментиран от #7

  • 3 Бай тошо

    8 0 Отговор
    Тоя бастун цял живот не може да ги изкара тия пари
  • 4 Бг съд

    15 0 Отговор
    И по 200 млн да присъдят се тая. Всички знаят, че тези кръвнини са за измиване на гузни съдийски съвести.
  • 5 И сега от

    9 0 Отговор
    банковата му сметка ли ще ги изтеглят? Трябва да работи в тухларна поне 10г. за да изкара 100 000лв., а парите да се дават на родителите на убитото момче да си осиновят или родят друго дете. Същият казус е и с Мартин убил и изнасилил 6г. Кристин, осъдиха го на 400 000лв. а той си лежи по цял ден в затвора.
  • 6 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 0 Отговор
    имаше някога смъртно наказание за убийство
  • 7 хаха

    0 2 Отговор

    До коментар #2 от "родител":

    Да ама очевидно бащата парата го интересува... Ако може да вземе повече
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Пробитък

    0 0 Отговор
    Това не е нормална държава, с такива присъди всеки близък роднина на потърпевшия ще знае, че за да получи удоволетворение ще трябва да се лее кръв.