Last news in Fakti

21 Ноември, 2013 19:40 2 894 1

Освободиха три жени, държани 30 години в плен

  • жени-
  • плен-
  • жилище-
  • освободени-
  • лондон

Арестувани са 67-годишните собственици на лондонското жилище, където са били затворени

Британската полиция освободи три жени на различна възраст, които са били държани години наред в плен в лондонски апартамент, съобщи АП. Поне едната от тях е била затворена там над 3 десетилетия.

Те са 69-годишна гражданка на Малайзия, 57-годишна гражданка на Република Ирландия и 30-годишна англичанка. От съобщението на полицията става ясно, че едната от тях се е свързала по телефона с благотворителната организация Freedom Charity, за да алармира. Към зова за помощ я подтикнал гледан от нея по телевизията документален филм за насилствените бракове.

Разследването по случая се води от подразделение на лондонската полиция, работещо в сектора за трафик и търговия с хора.

Собствениците на дома, където са били държани пленниците – мъж и жена по на 67 години, са задържани. Освободените били сериозно травмирани психически и са настанени в безопасно убежище.

Анита Прем, основателката на благотворителната организация, към която жертвите са се обърнали, обяснява, че апратаментът затвор привидно изглеждал като съвсем обикновено жилище и съседите не били наясно какво се случва в него.

Според рейтинга на Global Slavery Index за съвременното робство, публикуван през октомври, приблизително 4000 души във Великобритания живеят в робски условия. При това страната, наред с Ирландия и Исландия, е на последното 160-о място в класацията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 PROFESIONALISTA

    0 0 Отговор
    Нещо май не е в ред- 30 годишна англичанка държана в плен 30 години, ами че тя трябва да се е родила в тоя апартамент тогава? И какво са правили там е по-интересно цели 30 години??? Ама че там е пълно с изроди, пълно е- то е ясно. Навремето най-мързеливите, най-некадърните и най-недъгавите англичани не са успявали да тръгнат за Америка да завладяват, или пък да служат под някаква форма на кралицата, и са оставали там, генериращи едно уродливо и изродено поколение народ, който може да мисли само за господство над колониите и останалия свят.Сега обаче светът отива в съвсем друга посока и те нямат никакво бъдеще, обречени са на нравствен и генетичен упадък....