Last news in Fakti

28 Октомври, 2023 11:13 2 160 6

Удар за близо пет милиона лева: Разкриха нелегален внос на цигари без бандерол-над 13 млн. къса

  • пет милиона лева-
  • нелегален внос-
  • цигари без бандерол-
  • гдбоп

При съвместна проверка със служители на Агенция „Митници“ е установен един от стопанисващите склада – на 42 г., който е задържан за срок до 24 часа, а впоследствие му е повдигнато обвинение и му е наложена парична гаранция в размер на 10 000 лв. 

Удар за близо пет милиона лева: Разкриха нелегален внос на цигари без бандерол-над 13 млн. къса  - 1
Снимка: МВР

ГДБОП разкри нелегален внос и разпространение на огромно количество цигари без бандерол, съобщиха от МВР. В склад в „Модерно предградие“ при проверка са открити над 13 млн. къса цигари. Почти пет милиона лева е предотвратената щета за бюджета.

Полицейските действия на служителите от ГДБОП са предприети след получена информация за съхранение и разпространение на големи количества цигари от различни марки. В хода на предприетите проверки е установено складово помещение в района на производствената зона „Модерно предградие“, използвано за съхранение на големи количества цигари без бандерол. Според събраните до момента данни, от склада е извършвано разпространение на нелегално въведените цигари на територията на цялата страна.

При съвместна проверка със служители на Агенция „Митници“ е установен един от стопанисващите склада – на 42 г., който е задържан за срок до 24 часа, а впоследствие му е повдигнато обвинение и му е наложена парична гаранция в размер на 10 000 лв.

От складовото помещение са иззети намерените количества тютюневи изделия без бандерол, от две марки, общо Б13 160 000 къса. Иззети са и откритите на място превозни средства. По случая е образувано досъдебно производство. Със задържането на нелегално внесеното количество цигари е предотвратена щета за бюджета в размер на 4 923 750 лв. Работата по случая продължава.

На 18 октомври столични полицаи разкриха нелегална фабрика за производство на цигари. При акцията на служителите от Пето районно управление тогава бяха открити оборудвани за производство на тютюневи изделия помещения; иззети са над 300 килограма тютюн и 5400 къса цигари без акцизен бандерол.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 2 Отговор
    Браво на ГДБОП
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Абе,

    3 1 Отговор
    не пипайте на Боко нещата...
  • 5 Копейкин чорай.бето

    0 0 Отговор
    Браво супер
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.