Last news in Fakti

12 Ноември, 2023 16:51 1 770 13

За 24 часа: Хванаха 30 водачи, шофирали след употреба на наркотици или алкохол

  • заловени-
  • шофьори-
  • алкохол-
  • дрога

В хода на операцията са проверени 8107 моторни превозни средства

За 24 часа: Хванаха 30 водачи, шофирали след употреба на наркотици или алкохол - 1
Снимка: shutterstock

Полицията установи за ден 8 водачи, шофирали след употреба на наркотични вещества и 22-ма, карали след употреба на алкохол. Това сочат междинните резултати от специализираната полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата, съобщи МВР.

Оттам уточняват, че в рамките на изминалия ден от установените общо 22 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол, 14 са шофирали с алкохол от 0,5 до 1,2 промила, осем - с над 1,2 промила, а други двама са отказали тестване. От установените 8, шофирали под въздействие на наркотични вещества, трима са отказали да бъдат тествани.

В хода на операцията са проверени 8107 моторни превозни средства. Извършен е контрол на 9972 водачи и пътници. Съставени са 2128 фиша и 460 акта за установени административни нарушения. От МВР посочват, че акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори.

Само вчера при катастрофи по пътищата загинаха четирима души, други 28 бяха ранени.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българка

    20 0 Отговор
    Относно пробите за наркотични вещества, то по-добре изобщо да не се хвалят, защото много от тях падат след кръвните проби. Но пък за това жертвите чакат с месеци без право да шофират

    Коментиран от #2, #8

  • 2 Зависими сме

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "Българка":

    Зависи от пиците на кристали и най-вече от кристалите
  • 3 име

    13 2 Отговор
    Да ви прави впечатление че от години полицията не лови наркодилъри, ГДБОП не разкрива канали за трафик на наркотици или лаборатории за производство?! по времето на тиквата (като главен секретар) поне джуржаналята отразяваха гръмко всеки "успех" на МВР с хванат наркопласьор, укрил колосолано количество трева в някоя салфетка или листче!
  • 4 УдоМача

    11 4 Отговор
    Много, ама много ми е интересно какво правят с толкова много събрани коли??? Да вземат да ги рздават на бедните водачи без наказания не можещи да си позволят да си купят по-ново от дъртата им бангия.
  • 5 Пепо

    11 0 Отговор
    Министъра на МВР преди дни се хвалеше , че след взетите мерки намалели водачите употребяващи алкохол и наркотици. И оп, излизат едни числа и всички приказки отиват на боклука ,
  • 6 Криво седи право съди????

    5 2 Отговор
    Българската съдебна власт ще ги оправдае. Справка генерал лейтенант ПЕНГЕЗОВ. Който не е запознат с миналото и настоящето му е любопитно четиво. Е това ни е демократичното крадливо правосъдие.
  • 7 Анонимен

    11 1 Отговор
    А убиеца на Ферарио Спасов вече е на свобода.
  • 8 Шопо

    12 1 Отговор

    До коментар #1 от "Българка":

    МВР е ОПГ рекета на пътя трябва да спре.
    Шофьори от всички градове обединете се, врага е силен и добре организиран само заедно можем да победим.
  • 9 НРБ

    4 3 Отговор
    До кога ??? Всеки ден статистика, нищо ново...ужас и кошмар по пътищата, Бог да ни пази...недостатъчно сериозни мерки !!

    Коментиран от #10

  • 10 Киро

    4 1 Отговор

    До коментар #9 от "НРБ":

    Господин Н.Р.Б вие кола имате ли?
  • 11 Пантуди

    2 0 Отговор
    А, колко не хванаха.....
  • 12 Ти си

    4 0 Отговор
    Да се върнем пак на казуса с наркотиците - употреби и под въздействие са две различни неща !
    Пак ще повторя че ако днес изпуша един джойнт утре ще ми покаже и след една седмица ще ми откаже и ще ме накажат при положение че въздействието е преминало 4 часа след изпушването на тревата .....

    Коментиран от #13

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.