Last news in Fakti

13 Ноември, 2023 14:11 2 115 11

Обвинението срещу Петьо Еврото и бившата му съпруга Любена Павлова за “Осемте джуджета“ влиза в съда

  • петьо еврото-
  • прокуратура-
  • дело

Няма информация дали бившият следовател е все още жив. Засега само властите в ОАЕ са обявили, че на тяхна територия не е стъпвал човек с такова име

Обвинението срещу Петьо Еврото и бившата му съпруга Любена Павлова за “Осемте джуджета“ влиза в съда - 1

Бившият следовател Петьо Еврото ще бъде съден задочно, като обвинителният акт срещу него и бившата му съпруга Любена Павлова за укриване на златото по аферата “Осемте джуджета“ трябва да бъде внесен в съда до края на годината, съобщи Mediapool като се позова на свои източници в прокуратурата.

До момента властите нямат никаква представа къде се намира Петьо Петров, известен с прозвището си Еврото, след като той напусна страната, за да не бъде арестуван от прокуратурата на Иван Гешев. Нещата за Петров не се промениха и след идването на власт на Борислав Сарафов, който обясни, че разплитането на аферата с “Осемте джуджета“ е залог за бъдещето на прокуратурата.

Няма информация дали бившият следовател е все още жив. Единствената налична информация засега е от властите в ОАЕ, които са обявили, че на тяхна територия не е стъпвал човек с такова име.

През август Софийската градска прокуратура повдигна обвинения на Петьо Петров - Еврото, бившата му съпруга Любена Павлова и настоящия прокурор Дилян Деянов за криминалната сага "Осемте джуджета". Те са уличени в схема за укриване на златните монети, които бяха иззети като веществени доказателства от трезора на Явор Златанов.

Прокурорът Дилян Деянов е обвинен за престъпление по служба за това, че на 18 февруари 2020 г. е върнал част от златните монетите на човек, който не е имал никаква връзка с делото или семейството на Златанов.

Бившият следовател Петьо Петров – Еврото и Любена Павлова са обвинени за това, че в съучастие и с цел да набавят за себе си имотна облага, са укрили златни монети, за които знаели, че са придобити чрез престъпление.

Очаква се до края на годината да бъдат повдигнати обвинения срещу още прокурори, които имат връзка с този случай.

 


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гледах им клипчетата в онея сайтове.

    13 2 Отговор
    Тя че е б.к.л.у.к
    е ясно. Обаче тоя извратеняк дето снима докато му мушкат жената навсякъде къдетоможе да влезе, групово и лъска през това време, няма начин да е наред с мозъка.

    Коментиран от #6

  • 2 Пapцaл. Ама долен.

    11 0 Отговор
    А тоя е с много болен мозък. Виновни са дори без съд и присъда. Абсолютно способни са на всичко описано в обвинителният акт.
  • 3 смешна територия сме

    13 0 Отговор
    А ДЕВЕТОТО ДЖУДЖЕ СТАНА ГЛАВЕН ПРОКУРОР !!
  • 4 еееее това е делото на

    7 0 Отговор
    годината . сега ще изчанчат нещата , но е голямо дело . Бандити .
  • 5 Гражданин

    10 0 Отговор
    Вярва ли някой че деветото джудже дето сега е главен прокурор ще събере доказателства за да ги даде на съда? Нали затова стана главен? Държавен цирк
  • 6 Тоя беше приятел с

    8 0 Отговор

    До коментар #1 от "Гледах им клипчетата в онея сайтове.":

    почти цялата прокурватура

    Коментиран от #8

  • 7 Верно ли

    12 0 Отговор
    А Сарафов ще бъде ли в съда? Нали е семеен приятел! Питам за един любопитен,който се интересува живо!
  • 8 И те са ползвали

    8 0 Отговор

    До коментар #6 от "Тоя беше приятел с":

    "хралупата" му. А той пак е лъскал и ги е снимал за да прави компромати.
  • 9 Тома

    0 3 Отговор
    Петьо еврото умря ма
  • 10 Джуджака има мн за мандръсане в нея

    1 0 Отговор
    Аресва ми!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.