Last news in Fakti

12 Януари, 2024 09:55 3 261 25

Майка получи ВИДЕО как бият дъщеря ѝ в училище във Варна

  • побой-
  • ученичка-
  • варна

Сцената е заснета от един от учениците, а на кадрите се вижда как момче напада едно от момичетата, като след това се включват и други техни съученици

Майка получи ВИДЕО как бият дъщеря ѝ в училище във Варна - 1
Снимка: shutterstock

Отново агресия между деца в училище. Случаят е от учебното заведение „Христо Ботев” във Варна. Сцената е заснета от един от учениците, а на кадрите се вижда как момче напада едно от момичетата, като след това се включват и други техни съученици. Майката на нападнатата твърди пред NOVA, че това не е прецедент и че подобни ситуации е имало и друг път.

От Регионалното управление по образованието вече извършват проверка по случая.

„Получих видеото малко след случката. Бях стресирана от тази брутална агресия, изпратих го на класната ръководителка. Веднага бяха уведомени всички родители. Отдавна има случаи на агресия, работи се с психолози, но няма резултат. Родителите трябва да са по-активни, училищният състав прави, каквото може”, сподели в ефира на „Здравей, България” майката Антоанета Гълъбова.

„Чувствах се зле след боя. Имах синина на коляното. Причината за разправията беше, че бутаха чиновете и им се развиках да спрат”, разказа ученичката Косара Ангелова.

„Постоянно имаме обратна връзка с родителите. На всички ни е ясно че децата в училище са едни, а вкъщи други”, поясни психологът Ирена Добрева.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Решението

    32 3 Отговор
    Бойчиновци.

    Коментиран от #6, #16

  • 2 ЖИТЕЛИТЕ НА БРОНКС....

    22 4 Отговор
    ....СА ПОТРЕСЕНИ.....
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Кква е

    38 1 Отговор
    Тая злоба в тия деца? Как е възможно таков изроди да станаха всички? Това да млатиш групово беззащитен човек и да продължаваш е психологичен проблем. Това не е нормално... Битото дете може да е на всеки единот нас. Обръшайте внимание на чеветата, защото липсата на такова ескалора в агресия. Вниманоето не се изразява в това да зяпат цял ден на ел.устройства и да играят игри
  • 5 Деса конят

    4 10 Отговор
    Нормално ми се струва боят. Видеото не ми се струва нормално.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Любимата ми фраза

    29 1 Отговор
    "Психолози работят, но няма резултат". Тия айлякчии училищните психолози "работят", когато нещо излезе в публичното пространство. През останалото време си кютат у кабинетите и с досада изчакват да изтече шестчасовият им работен ден от 08.00 до 14.00.

    Коментиран от #21, #23, #24

  • 8 Нури

    24 1 Отговор
    Върнете ТВУ тата
  • 9 Кандидат Милионер

    7 1 Отговор

    До коментар #3 от "ГРЪКА АЛКЕОС":

    Личи ти отдалече,че все по главата са те били- това дава трайни резултати...

    Коментиран от #10

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 РЗС

    12 4 Отговор
    моето лично мнение на родител е, че трябва да има видео-наблюдение във учебните стаи и коридорите на училището. Не е нужно камерите да са наблюдавани постоянно, а само когато има проблем, да се прегледат и установят виновните и да се вземат мерки. Агресивните деца трябва да бъдат възпитавани и възпирани, психолозите да работят с тях. Гарантирам ви, че с видео-наблюдение проблемите и агресията в училище ще намалеят значително, когато децата знаят че са наблюдавани. Парите могат да бъдат събрани от родителите в училището или отпуснати от МОН, правителството харчи държавни пари за какви ли не неразумни идеи, да ги инвестират в нещо полезно за обществото. система с 50 качествени камери е 50 хиляди лева с инсталацията, идея нямате колко ще промени такива ситуации.

    Коментиран от #17

  • 13 ИВАН

    13 1 Отговор
    Според мен, кривата демокрация е виновна и ще става все по лошо - в едно общество където хората са зверове, какви да бъдат и децата.
  • 14 Кйто прави тази грешка да има деца в бг

    4 9 Отговор
    Да му бере гайлето аз немам деца в бъгъ и не желая и да имам още по малко родени от бъгъ жена

    Коментиран от #15, #22

  • 15 Интересно,

    10 2 Отговор

    До коментар #14 от "Кйто прави тази грешка да има деца в бг":

    Иди в Бронкс. Там са ангели.Има и други подобни дестинации.
  • 16 един от стадото

    7 0 Отговор

    До коментар #1 от "Решението":

    ..и Макаренко. И по 5км кросове да им излезе енергията от боклуците, които са яли. За сега
  • 17 6943

    7 1 Отговор

    До коментар #12 от "РЗС":

    Стига с това видеонаблюдение! Вече и в спалните ни ще сложите видеонаблюдение. Погледнете възпитанието на децата си, погледнете отношенията в семейството си! Децата носят агресията от вкъщи, от детска възраст стават свидели на какво ли не в семейството. Погледнете какви филми дават по всички ТВ- само насилие! Вижте им игрите, които играят онлайн! Пренасят агресията сред приятели, сред съученици и т.н. В училище трябва да наблегнат на спорта. Някъде да изразходват енергията си. Камерите не са решение на проблема. Ама охранителните фирми препоръчват камери, нали с това се изхранват.

    Коментиран от #18

  • 18 Ракета Пейтриът 📡

    2 0 Отговор

    До коментар #17 от "6943":

    Абсолютно точно. В тая тиня без ежедневна хигиена във всяко отношения, затъването е тотално. Някога имаше агрофитнес (усилен труд) и народа лягаше по очи, каква агресия какви скандали. Хрисими, очистени от пот и сълзи хора. Трудът (спорта) облагородява. Но днешните мозъци са лениви и дрогирани от електронните устройства, които карат мозъка да секретира хормони на щастието и всичко е масово зависимо.
    Естествен подбор. Малцина с калена воля ще оцелеят.

    Коментиран от #19

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 И отвреме-навреме

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Любимата ми фраза":

    ходят по държавноплатени ешмедемета... Изобщо тази длъжност - "училищен психолог" е абсолютно ненужна, много по-добре ще е, ако на тяхно място бъде назначен лекар ... А що се отнася до насилието между ученици - я вижте какво гледат по телевизиите /вкл. нашите/ , че и по Интернет - как някой спасява света с юмруци, "необходими" убийства, насилие над "лошите"... При нас засега актуално е първото, но чакайте и следващия етап. Впрочем - въпрос - кой беше министър на образованието, когато се подгонвяше за зрелостен изпит випускът, изкарал средно 3,90, на последната матура и носи ли този индивид отговорност? А на въпроса каква е връзката между насилието и слабите резултати отговорът е ПРЯКА - лоша система, лоши нормативни документи, лоша структура на образованието, некадърни управленци...
  • 22 Некой

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Кйто прави тази грешка да има деца в бг":

    Какво означава бъгъ жена?
  • 23 Оня с коня

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Любимата ми фраза":

    Моя син в 4-ти клас беше набит от две деца. На задължителното посещение при училищната психоложка същата започна да му вменява вина за побоя и да го пита как и скакво ги е провокирал да го набият. Целия клас разказа една и съща история и в нея сина ми не беше с нищо виновен, просто двете деца решили "да видят какво ще стане". След 5 мин при "училищната психоложка" си тръгнах, а нея с два яки шамара я пратих на истински психиатър.

    Коментиран от #25

  • 24 Но после

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Любимата ми фраза":

    Пада бачкане в частните им кабинети, по 60 лв на час и нагоре да си чоплят ноктите и уж слушат някой пациент. Така че работят хората не ги обвинявай.
  • 25 И после отпраши ли

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "Оня с коня":

    С мръсна газ ядосан и намръщен с беинвету към Люлин?