Last news in Fakti

12 Февруари, 2024 09:25 1 975 17

Мъж блудства с 12-годишно момиче

  • блудство-
  • търнак

Историята е от село Търнак. 12-годишното момиче е навън с братчето си, когато мъж от селото предлага да ги закара до дома им. Децата го познават и се съгласяват, разказват близките

Мъж блудства с 12-годишно момиче - 1
Снимка: shutterstock

Полиция и прокуратура разследват случай на блудство с малолетно дете в Белослатинско. Веднага след деянието за 24 часа е бил задържан евентуален заподозрян, но след това е бил освободен.

Напрежението в населеното място ескалира с всеки изминал ден, тъй като мъжът се разхождал свободно из селото и твърдял, че е невинен. Близките на момичето настояват за незабавен арест, за да не се стигне до саморазправа.

Историята е от село Търнак. 12-годишното момиче е навън с братчето си, когато мъж от селото предлага да ги закара до дома им. Децата го познават и се съгласяват, разказват близките.

Впоследствие обаче той сваля момчето от колата и потегля с момичето в неизвестна посока. Тъй като то не се прибира дълго време, започва издирване, но без успех.

„Взел ги е и не ги е върнал до сутринта – били са до пет часа извън селото. Гаврил се е с нея. Има доказателства от съдебен лекар. Той не беше задържан дори за 24 часа, пуснали са го почти веднага“, твърди Илияна Пелова, майка на момичето.

Задържаният и впоследствие освободен жител на селото е 36-годишен, семеен, има четири деца.

„Хората ги е страх. Вече от три дни не си пускат децата на училище, защото ги е страх, този човек може да извърши друго престъпление. Имаме две жалби в прокуратурата. Очакваме да си свърши работата, защото човекът е криминално проявен. Нашите очаквания са той да бъде задържан, за да няма ексцесии, да няма проблеми“, обяснява вуйчото на момичето Слави Борисов.

„За нас не е добре, той го е направил с това момиче, но утре ще направи същото и с нашите деца. Аз имам внучка в училище, от понеделник няма да я пусна в училище“, твърди жена от селото.

bTV потърси въпросния мъж в дома му, но не откри никого. След случая семейството временно е напуснало селото, разказват съседи.

„Те много знаят прокуратурата кой кихнал, кой – не, но защо си затварят очите, това не ми е ясно. Докога мислят, че ние можем да търпим. Днеска, утре, ще го вардим, ще влезем ние в затвора, че някой си няма акъл“, казва Валери Симеонов, роднина на семейството.

„Искам да кажа, че ние сме стари хора, болни, страх ни е да замръкнем, това искам да кажа“, твърди Даринка Динкова, жител на село Търнак.

Междувременно стана ясно, че спрямо момичето е приложена мярка за закрила, като то временно е изведено от семейството и настанено в социална институция.

„Трябва да бъде осигурена спокойна среда за детенцето и да бъде предотвратен последващ бъдещ риск“, твърди Виолина Игнатова, която е началник на отдел „Закрила на детето“.

Ще се работи и с майката, която има още пет непълнолетни деца. Социалните акцентират върху занижения ѝ родителски капацитет с обяснението, че е оставила детето си без надзор. Близките обаче настояват за адекватни мерки и спрямо насилника.

„Нея трябва да я вземат у дома, а той е на свобода и се хвали, че ще ни бие, че ще ни пребие. Вика, че си е направил кефа и никой нищо не може да му направи – нито полиция, нито никой“, обяснява майката Илияна Пелова.

„Къде е държавата, къде е прокуратурата“, пита риторично вуйчото Слави Борисов.

По случая е образувано досъдебно производство.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Защо въобще са

    12 2 Отговор
    Необходими подобни разсъждения?!? В това село законите не важат ли? Орокуратура няма ли?

    Коментиран от #2, #10, #13

  • 2 Селото

    17 2 Отговор

    До коментар #1 от "Защо въобще са":

    Няма значение , защото това е случка от гетото ! А гетата са едни и същи , и в тях законите не важат !
  • 3 Живанши

    9 2 Отговор
    В Русия тоя пет пъти да са го пребили пред камера и вече след това в затвора "Черен Делфин" да го довършат...

    Коментиран от #12

  • 4 животни с лични карти

    12 0 Отговор
    и любезно предоставени дебитни карти
  • 5 банкянска циганка

    8 4 Отговор
    мойту бридчеди убичът любуфтъ
  • 6 Българин

    14 1 Отговор
    Кастрация
  • 7 ТаУмВзе

    4 1 Отговор
    Такива да се дават на Бащата вързани и Амнистия!
  • 8 ето в една нссправедлива ситуация ,

    1 2 Отговор
    Пепи еврото идва и иска 20 000 евро да осъдят 2 години условно мъжа , а жената да пратят в психиатрия . Божанов като нотариус искал по 60 000 лева , ама ако нямат пари неправел нищо и се покривал . несекретния му клуб въртел и други нерегламентирани сделки . и в РФ е така . И в Украйна е така . отвличането на булки го има в родопите и в кърджали .
  • 9 Механик

    4 3 Отговор
    И кво излиза, другари евро-атлантици? Един ти отвлича детето, гаври се с него, но той на свобода, а детето до отнемат от родителите и дома му и го дават в "социална институция" ?????
    През това време тоя не стига, че е на свобода, ами дори не му е наложена мярка за неотклонение, като забрана за напускане на населеното място??
    Та, какво ще кажат именитите тука евро-жендъри?

    Коментиран от #14

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Чудо големо !

    6 1 Отговор
    Лилави традиций.
  • 12 Ако е

    3 4 Отговор

    До коментар #3 от "Живанши":

    така както си написал, то Путин е трябвало да го пребият поне 5000 пъти пред камера...
  • 13 Врачанин

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "Защо въобще са":

    В Търнак почти няма българи.
  • 14 ревнува ли сладка?

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Механик":

    облечи се като ученичка и довечера ще те взема от катедралата
  • 15 Раданч Татлъту

    4 0 Отговор
    Българи от Бенгалския залив?🙉🤡🙉
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Прокурора

    6 0 Отговор
    Да от Свещения етнос е и вече е освободен