Last news in Fakti

16 Февруари, 2024 11:08 1 645 10

Бившият шеф на полицията в Ловеч подслушвал незаконно

  • шеф-
  • полиция-
  • ловеч-
  • подслушване

Великов беше отстранен от поста със заповед на вътрешния министър в сряда. Причината – разследване срещу Станислав Великов по сигнал на районен прокурор, че му е оказван натиск

Бившият шеф на полицията в Ловеч подслушвал незаконно - 1
Снимка: shutterstock

Отстраненият шеф на полицията в Ловеч Станислав Великов подслушвал незаконно, съобщи Нова телевизия.

Великов беше отстранен от поста със заповед на вътрешния министър в сряда. Причината – разследване срещу Станислав Великов по сигнал на районен прокурор, че му е оказван натиск. Имало данни и за това, че директорът е подслушвал незаконно. Името на Великов нашумя покрай сигналите, че е „отворил чадър" над своя заместник Георги Иванов, който все още е подсъдим за кражба на ток.

По този казус Софийската градска прокуратура се произнася, че има „пропуски при издаването на достъп до класифицирана информация на Иванов от Държавната комисия по сигурността".

След няколко спирания и връщания на заседания, казусът отново тръгва в Районен съд – Ловеч в началото на месец март. Законът предвижда до 5 години лишаване от свобода и до 15 000 лева глоба. След отстраняването на директора Великов, разследваният му заместник Георги Иванов е излязъл в болничен.

Иван Павлов е част от синдиката на служителите в МВР, свидетел е и по делото срещу Иванов за кражба на ток. Павлов сподели, че и той, и близките му са били тормозени през двете години, в които Великов е бил на поста си.

Документ доказва, че Станислав Великов е подслушвал незаконно. Той е от август 2023 г.

„Обществото трябва да покаже голяма нетърпимост, защото това е практика, която може да се разпространи към всички членове на съдебната система", категоричен е Павлов.

По думите му из града се шушука, че и в Ловеч има местен мини кръг „Нотариуса". Той бил оглавен от мъж, който е в кръга на Иванов и Великов – адвокатът на зам.-шефа на ОДМВР-Ловеч. Марин Ичев бил и бивш служител на системата.

„Нямат си клуб „SS", но са превърнали в такъв областната дирекция", обобщи Иван Павлов.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Ами той Ловеч

    9 0 Отговор
    от край време си е шуробджанашки град. Тук важат законите на местните феодали

    Коментиран от #9

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Служител на МВР - Ловеч

    6 0 Отговор
    Директора на ОД МВР - Ловеч е пълен некадърник и нищо повече. От него нищо не става, камо ли полицай. И той и неговият заместник са пълни некадърници. Това ще Ви го каже всеки служител от ОД МВР - Ловеч.
  • 5 явер

    4 0 Отговор
    Защо отстранен, а не уволнен от системата на МВР. След година ще е назначен някъде другаде в системата.
  • 6 МВР Е ОПГ

    5 0 Отговор
    Толкова покварена институция като пролуратурата и МВР представлява ЗАКОНА!!!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Не е само той

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Ами той Ловеч":

    Ама те подслушвачите са много. Всеки, който може го прави, а всеки с пари - може.
  • 10 Съсипан гражданин

    2 0 Отговор
    В Карлово е същото. Малките градове са овладени от кметовете и нач. на районни, които дерибействат откакто Бойко е на власт...