Last news in Fakti

25 Февруари, 2024 10:39 2 581 21

Изчезналото 17-годишното момиче от Дупница е обявено за национално издирване

  • момиче-
  • издирване-
  • дупница

Днес на терен работят над 150 служители на МВР от Кюстендилска област, жандармеристи и доброволци

Изчезналото 17-годишното момиче от Дупница е обявено за национално издирване - 1
Снимка: БНТ

Продължава издирването на 17-годишното момиче от Дупница, като периметърът се разширява, съобщиха от полицията в Кюстендил, предаде БТА. От там посочиха, че днес на терен работят над 150 служители на МВР от Кюстендилска област, жандармеристи и доброволци.

Момичето е в неизвестност от 22 февруари, родителите му са съобщили в полицията в града в четвъртък в 22:00часа, че не се е прибрала и търсят помощ. Служителите от Районно управление (РУ) Дупница са предприели незабавни издирвателни действия, момичето е обявено и за общодържавно издирване, казаха още от полицията.

Оттам припомниха, че в РУ Дупница работи оперативен щаб, който координира действията на екипите и се ръководи от директора на Областната диркеция на МВР - старши комисар Светослав Григоров.

В акцията участват кучета, ползват се и термокамери. Още от рано сутринта днес в социалните мрежи отново се организират доброволци, които се включиха в обхождането на терените около Дупница.

От вчера в Дупница се коментира, че изчезналата 17-годишна Ивана Георгиева е била подлагана на тормоз от съучениците в класа ѝ. Поради тази причина с нея е работил и психолог и психиатър, родителите ѝ са я водили на консултация и в Кюстендил. Кметът на Дупница каза вчера пред БТА, че ще предизвика проверка по отношение на това каква е била средата в учебното заведение.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Специално обучено куче

    11 6 Отговор
    След 24/48 часа е вече твърде късно, ако ще и международно издирване да се обяви.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Мдаа

    35 6 Отговор
    Търсете я в близката циганска махала изнасилена и държана в плен за секс! Преди 5 дни двама цигани изнасилиха 12 годишна българка и полицията ги пусна, че не били пълнолетни! Смятай другите цигани какъв респект ще имат от полиция и закони?? Ще става все по зле
  • 4 Нури

    22 0 Отговор
    Дано я Намерят Жива Здрава и Невредима на госпожица Георгиева

    Коментиран от #16

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Новото "нормално"

    30 2 Отговор
    За голямо съжаление тормозът над различните деца в училище е огромен проблем. Психически и често физически разправи заради това, че не се обличаш по последна мода, заради това, че не се гримираш, че не ходиш по чалга кръчми и дискотеки, че си от по - бедно семейство..... И заради куп други неща. Защо се изродиха ценностите? Според мен на първо място е ролята на семейството, примерът идва от там. И след това са социалните мрежи, които са ужасен пример. Но, за жалост, нещата вече са тотално изтървани. Учителите как не са разбрали, че момичето е тормозено от съученици? Знаели са, но толкова им пука! Дано само го намерят живо и здраво!

    Коментиран от #12, #14

  • 7 Факт

    15 9 Отговор
    Откакто има "демокрация" изчезналите деца са над 2 хил.!!!!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 pyzoфили

    1 3 Отговор
    сатанисти
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Всичко е ясно

    7 1 Отговор

    До коментар #11 от "Право":

    Ето, за това говоря, че родителите като теб са нехайни. Смяташ, че е нормално 14 годишно дете да скита с футболни хулигани? Сори, ама не е ОК. Семейството и личния пример, къде са? Късмет си извадил, само дето много други деца нямат такъв. Искрено се възмущавам от "родители" като теб!

    Коментиран от #15

  • 14 Гост

    16 1 Отговор

    До коментар #6 от "Новото "нормално"":

    Абсолютно е така!
    Мой приятел ми разказа, как неговото дете се е прибрало плачейки, че съучениците му го подигравали, защо е нямал"оригинални" маратонки от"мола" , а се обличал с такива от "битака", някакви си"ментета"...
    Ценностната ни система е:0

    Коментиран от #17

  • 15 Право

    8 0 Отговор

    До коментар #13 от "Всичко е ясно":

    Ако търсиш вина се огледай по съдилищата какво става. Защото оттам тръгват поразиите. Не от това как съм възпитал детето си. Дори да е дете за пример, никой не е застрахован. Мислиш ли, че всички жертви на гаври, убийства и изнасилвания са били, щото са се движили с лошите батковци? Напротив, по-голямата част са точно от порядъчни семейства. Поради простия факт, че тук насилието се толерира, вместо да се наказва. И като пишеш истината те трият.
  • 16 Ловеца на акули

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "Нури":

    Валентине пак се изказа неподготвен

    Коментиран от #19

  • 17 Така е

    7 1 Отговор

    До коментар #14 от "Гост":

    Те тия от мола са оригинални, колкото и от битака, ама нали трябва да хвърляме пари и да се надуваме. Плащаш наема на чорбаджията, заплата на продавачки, охрана и чистачки и повечето "маркови" маратонки са от балатум и плат.
  • 18 Е па много са работили

    6 0 Отговор
    Психиатър и психолог. Психиатърът изписва лекарства, които имат толкова странични действия, вкл. и хслюцинации , че ако не изпише точните за диагнозата / която се поставя много трудно/, ефектът е обратен. За "работата" на психолозите пък не искам да коментирам. В училище не знам какво са правили. Родителите явно отговорни хора и.......в крайна сметка безсилни срещу системата на безнаказаност за гавра с човешкото достойнство, а това пък е дете с неукрепнала психика. Все си мисля, че е дошло времето на "методиката на хаджи Генчо", ама при тая толерастия това е мечта недостижима.

    Коментиран от #21

  • 19 Акула

    1 1 Отговор

    До коментар #16 от "Ловеца на акули":

    Моля а Вие Сте Лузър
  • 20 Служител на МВР

    2 1 Отговор
    След като момичето е доказано, че има психическо проблеми, защо родителите не са я настанили в специализирано заведение, а е оставена сама на произвола на съдбата. Родителите са най-виновни за това сега това дете да го няма. Но на тях не им пука, а се спотайват и не предприемат нищо. След като се обърне каруцата, пътища много
  • 21 много си прав

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "Е па много са работили":

    Ако някой не е гледал ергена да го гледа. Едната жена там е училищен психолог ли нещо такова. Ще увреди децата без проблем. Толкова е зле положението.