Last news in Fakti

27 Февруари, 2024 14:18 4 878 35

Хора на Иво Пилето търсят мъст

  • иво пилето-
  • убийство-
  • бул.черни върх

На 26 януари Любен Попов е нападнат в колата си от криминално проявения Ивайло Чобанов-Пилето, който искал да го пребие, защото си позволил да паркира неправилно в неговия квартал

Хора на Иво Пилето търсят мъст - 1

20-годишният Любен Попов, обвинен от прокуратурата за причиняване на смърт по непредпазливост на Ивайло Чобанов-Пилето, беше изведен от съдебната палата със служители на Главна дирекция "Охрана".

Причината са съмнителни типове, които са забелязани от адвокатите му в храма на Темида - точно до залата, където Апелативният съд потвърди определението на градския, че няма да има мярка за неотклонение, наложена на Попов. Той пристигна и си тръгна с тъмни очила и маска. Заради приближените на Пилето от ъндърграунда адвокатите му поискаха от съда Попов да изтърпява мярка домашен арест в къща в провинцията, ако магистратите преценят, че такава е необходима, но не се стигна дотам.

"Няма извършено престъпление, това е неизбежна отбрана", пледираха адвокатите му Илиян Василев и Камен Михалков, пише 24 часа.

На 26 януари Любен Попов е нападнат в колата си от криминално проявения Ивайло Чобанов-Пилето, който искал да го пребие, защото си позволил да паркира неправилно в неговия квартал. Пилето отворил вратата, затискал младежа и искал да го изкара навън.

След кратка разправия Попов отблъснал с краката си Чобанов, който залитнал, паднал и ударил главата си в преминаващ автомобил, а след това и в земята. Пилето е бил пиян и дрогиран с коктейл от наркотици, става ясно от медицинската експертиза. След повече от 3 седмици в кома Чобанов починал. Тогава Попов е обвинен.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 проКУРатурата

    56 2 Отговор
    разни клошари заплашват съдия Цариградска, разбираш ли значи...
  • 2 БеГемот

    58 9 Отговор
    Е затова като ви нападнат отрепките се оставете да ви пребият ...

    Коментиран от #17

  • 3 Един

    101 5 Отговор
    Браво на младежа!Изчистил е един отпадък.

    Коментиран от #19

  • 4 Дрън дрън та пляс

    87 5 Отговор
    Човека се защитава от пиян и надрусан тарикат, врднага да му отпаднат обвиненията.
  • 5 Гад

    35 20 Отговор
    Ах, добрия почти-тийнейджър Любчо само за малко бил спрял гоУемийот си пикап с който си изкарва прехраната баш на пешеходната пътечка - ама не пречил на никого. Пък дошло лошото пиУе, тръгнало да го кълве. Любчо се опитал да го успокои като го погали по главичката ама той взел че паднал и се ударил лошо. Сега честното детенце има кошмари и трябва да ходи на психолог...
  • 6 Бат иван

    31 28 Отговор
    Няма закони в тая кочина “неизбежна самоотбрана “ “отблъснал го” тоя направо си то нокаутира след което излезна от колата и продължи да го удря

    Коментиран от #12

  • 7 така и слависта пред елит .

    18 4 Отговор
    висял на казино в 1-2 през ноща , минал адвоката на топлото и пуснал тънка мазна псувня по футболистта . та онзи му ударил една и парниста умрял . пада на бурдюра . 2г условно . и малко пари . стават инциденти . футболиста стоя 1 г в пандиза . да го съдят , да търси лобис , а след 4 г на 3 инстанция окончателно 2г условно . Адвоката на топлофикация не го знам, защо го е предизвикал .
  • 8 Софийски

    38 3 Отговор
    Така трябва всички отрепки да се избият, люлински боклук надрусан
  • 9 Тия много да не търсят,

    26 2 Отговор
    че туко виж отишли и те при пилето за четворка белот!
  • 10 Ммм..да

    46 0 Отговор
    Тия работи стават защото я няма полицията и никой не разчита на тях.

    Коментиран от #13

  • 11 Яшар

    28 7 Отговор
    Евала на младежа ...висшите сили си вършат работата ..и онзи божанов и този..момчето тр да бъде опазено от държавата!
  • 12 "Излезна от колата"

    42 3 Отговор

    До коментар #6 от "Бат иван":

    Точно тук е ризковничето.Освен силите на реда друг нема право да нарушава собственост.Води се саморазправа.Тъй че пилето е търсело саморазправа,намерило е!
  • 13 Именно!

    30 1 Отговор

    До коментар #10 от "Ммм..да":

    Веднъж бях извикал полиция след разправия и закани от комшия.Те ми викат,туй било чадтен проблем,не ги касаело(само противообществените прояви ги касаело сякаш не съм част от обществото).Било дума срещу дума.Оттогава ходя с домакинска посуда в джеба и съм го предупредил!

    Коментиран от #14

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 От ся да ви кажа присъдата

    17 2 Отговор
    Максимум 2 години затвор условно с 5 години изпитателен срок в резултат на непредумишлено убийство в неизбежна отбрана.
  • 16 Съмнително

    14 14 Отговор
    Че убийството е без умисъл, в това съмнение няма, но все пак е убийство при неизяснени обстоятелства, а да пуснеш заподозрян за подобно престъпленое без мярка е доста необичайно... Било неизбежна самоотбрана - възможно е, но това се доказва в съдебна зала, а по излъчения клип това не е много сигурно - ясно се вижда, че първите удари са нанесени от младежа, а те се оказват и смъртоносни... Тук май играят доста пари и разследването е с предизвестен край

    Коментиран от #23, #32

  • 17 маскираният певец

    2 4 Отговор

    До коментар #2 от "БеГемот":

    тралала,неможеш ме позна,тралала сигурно зъболекарска рода,че да мисли си така
  • 18 БРАВО

    18 3 Отговор
    на Любен Попов, можеше да всеки от нас на негово място да бъде пребит от самозабравил се Бандит !
  • 19 Сила

    19 2 Отговор

    До коментар #3 от "Един":

    Да бе...... Виж досието на "младежа"...... А виж внимателно баща му кой е и с какво се занимава..... Ама реално с какво се занимава !!!! А иначе ВСИЧКИ ТИЯ СА ЗА БОЙ И ДОЖИВОТ
  • 20 Мдаа

    14 8 Отговор
    Награда трябва да дадат на този човек, а не да го тормозят, че се е защитавал.
  • 21 Браво

    16 1 Отговор
    Гангстерската война едва сега започва
  • 22 Тома

    30 4 Отговор
    В България няма закон за самоотбрана.Ако убиеш такъв като пилето те вкарват в затвора а ако тебе те убият пилето го пускат веднага

    Коментиран от #26

  • 23 От видеото

    21 4 Отговор

    До коментар #16 от "Съмнително":

    Нищо не се вижда.Само как умрелия докато е още жив "излита" от местоположението си и пада на гърба и главата си.Все пак умрелия е в чужда собственост без покана от собственика на имуществото.Българинът трябва да се научи,че съществува т.нар. лична зона на индивида,и че нарушаването й дава право на реакция.

    Коментиран от #31

  • 24 Това момче е за награда, не за обвинение

    20 6 Отговор
    Поредния крими дришъл, тръгнал да раздава пиян и дрогиран правосъдие, ама леко се хлъзнал...
    Ми едно добро начало е това!

    Коментиран от #33

  • 25 Никой

    12 8 Отговор
    Синчето, и то не е цвете за мирисане като таткото. Рано или късно и то ще се изходи срещу някой невинен. Рано или късно другарчетата на Пилето ще го барнат ако искат. Съда им прави неоценима услуга като го пуска. И най важното : Има превишаване пределите на неизбежна отбрана,което също е подсъдно. Предполагам ,че таткото ще почне да разкешва по институциите за да спаси отрочето. Доста хора потриват ръце и да захлебят от този случай,че види те ли и те домочадие хрантутят.

    Коментиран от #27, #28, #29

  • 26 Ами НЕ е така

    10 2 Отговор

    До коментар #22 от "Тома":

    Напиши в гуглето "петър лисичков бургас дело" и прочети.Само цитирам крайното решение:"Лисичков първо получава условна присъда, но впоследствие ВКС я отменя - прие, че е действал, превишавайки пределите на неизбежната отбрана, но в състояние на уплаха и смущение."Демек е оправдан,инак застрелял един подобен на тоя от бургаския ъндърграунд
  • 27 До 25 от 26

    9 1 Отговор

    До коментар #25 от "Никой":

    "превишавайки пределите на неизбежната отбрана, но в състояние на уплаха и смущение."Оправдан!!!
  • 28 Сила

    16 5 Отговор

    До коментар #25 от "Никой":

    НАИГРА се момченцето на тати...... Добре, че не уби невинни хора при двете тежки катастрофи които направи в рамките на една година в София..... А сега аверите на тоя ще му обяснят какво е да си "гангстер"..... После кажи, че няма провидение !!!
  • 29 Да,ама не!

    10 7 Отговор

    До коментар #25 от "Никой":

    Щеше да е превишил неизбежната отбрана,ако беше употребил оръжие(хладбо или топло) или друг предмет(бухалка,щабга за гуми или друго подобно),но е използвал само крака си.Нещастен случай.Човекът го е избутал най-вероятно,заради неприятния дъх от алкохол,оня щото бил мноо пиян взел че паднал,та си е ударил главата.Толкуз!

    Коментиран от #34

  • 30 Факт

    10 0 Отговор
    В крайна сметка след такава ситуация по-добре в затвора отколкото 2 метра под земята! Затова по-добре си теглете по 1 майна от мпс-тата без да слизате, че гледай какво става !
  • 31 Стига бе

    3 1 Отговор

    До коментар #23 от "От видеото":

    Ти да не четеш за друг случай,приятел??!🤠
    Къде е влязъл, какви покани,какви ракии... Ти в час ли си изобщо??🤦
  • 32 Ами

    3 1 Отговор

    До коментар #16 от "Съмнително":

    Обстоятелствата са изяснени, инак нямаше да са толкова мили с него...
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Баш Батка

    9 0 Отговор

    До коментар #29 от "Да,ама не!":

    Хаха намери клипа да видиш как го "избутва" с ляв прав. Направо му маха главата с един плесник.
  • 35 Сс3мпа

    3 1 Отговор
    Ако сме нормална държава и двамата щяха да са в една килия.