Last news in Fakti

16 Януари, 2014 11:41 11 114 6

Задържаха начинаещ шофьор, причинил смъртта на жена

  • копривщица-
  • задържаха-
  • местопрестъплението-
  • водач

18-годишният младеж от Копривщица с едноседмичен стаж зад волана блъснал своя съгражданка и избягал

След активно среднощно издирване полицаи от Пирдоп задържаха избягал от местопрестъплението водач, съобщиха от Областна дирекция на МВР.

Около 20.30 часа снощи  униформен служител от полицейския участък в Копривщица забелязал на пътното платно в посока Стрелча труп на жена. Веднага след като уведомил колегите си от районното управление в Пирдоп, дежурна оперативна група е извършила оглед на местопроизшествието, при който било установено, че жертвата е 51-годишна местна жителка. По тялото й били открити множество контузно- разкъсни рани, получени вследствие на претърпяно пътно-транспортно произшествие.

Служителите на реда предприели незабавни оперативно-издирвателни  действия с цел установяването на автомобила, причинил смъртта й. След 4-часова активна работа и проведени заградителни действия извършителят на престъплението бил установен и задържан, намерен бил и управляваният от него лек автомобил Opel Astra. Оказало се, че той е 18-годишен младеж от Копривщица с едноседмичен стаж зад волана, който, поради движение с несъобразена скорост и  при понижена видимост поради мъгла, е блъснал фатално своята съгражданка, след което се изплашил и избягал.

Автомобилът, по който са открити безспорни доказателства за участието му в пътния инцидент, е иззет и се намира на съхранение в РУП - Пирдоп. Водачът, за когото е установено, че не е употребил алкохол, е задържан в полицейския арест със заповед за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 342 от НК.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Dobri Daskalov

    4 4 Отговор
    АКО ИМАШЕ ЗАКОН,КАКТО Е В ПОВЕЧЕТО СТРАНИ,1-ТА ГОДИНА СЛЕД ВЗИМАНЕТО НА КНИЖКА,ДА СЕ УПРАВЛЯВА КОЛА САМО В ПРИСЪСТВИЕТО НА ПРАВОСПОСОБЕН С ПОВЕЧЕ ГОДИНИ10,ШОФЬОРСКИ СТАЖ-СЕГА ДЕТЕТО НЯМАШЕ ДА Е В ПОЛОЖЕНИЕ ДА МУ ОТИДЕ ЖИВОТА,А И ЖЕНАТА ЩЕШЕ ДА Е ЖИВА..........ДЪРЖАВАТА НИ ТРЯБВА ДА ИМА АДЕКВАТНИ ЗАКОНИ........
  • 2 РОСЕН ВЕЛИНОВ

    2 7 Отговор
    А жената какво е правила на пътното платно при понижена видимост и тези тежки условия!? ТОВА СИ Е ЧИСТО САМОУБИЙСТВО!

    Коментиран от #4, #5

  • 3 comments

    5 1 Отговор
    НИКОГА ПОВЕЧЕ КНИЖКА на този пикльо!
    И не толкова заради самият инцидент-при лоша видимост
    и човек на пътя-на много от нас може да се случи,колкото
    за ОТВРАТИТЕЛНАТА ПОСТЪПКА да не се опиташ да помогнеш,
    ако има надежда,ада избягаш подло и страхливо!
    Тъпо и безкрайно глупаво е,освен че е отвратително!
  • 4 Димитър Димитров

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "РОСЕН ВЕЛИНОВ":

    Росенчо представиси че е майка ти и е отишла до магазина да купи нещо и тоя с малкото видимост я смаже после един Прост като теб да се размисля какво и къде е вървяла жената малко се съвземи момче или изтрезней!!!
  • 5 Maurice

    2 2 Отговор

    До коментар #2 от "РОСЕН ВЕЛИНОВ":

    Ако си ходил някога в Копривщица щеше да знаеш, че там почти няма тротоари и основно се ходи по тесните калдаръмени улички.
    А ти от пост №1 не си мисли, че за всичко държавата е виновна. Този скапаняк на 18 години сам си е виновен, че е изгледал стотици филми с безсмъртни герои и се е вживял повечко. Но си прекалено тесногръд за да ти разяснявам подробности от пътя.
  • 6 Симеон Тасев

    0 1 Отговор
    дабе да и от къде са сигурни че е точно той за да го арестуват айде бе тея наши полицай много кадърни бре