Last news in Fakti

6 Март, 2024 17:21 1 489 9

Преустановяват претърсването на терен за изчезналата Ивана от Дупница

  • издирване-
  • ивана-
  • дупница

Работата по издирването на Ивана продължава чрез различни оперативни способи

Преустановяват претърсването на терен за изчезналата Ивана от Дупница - 1

От утре прекратяват претърсването на терен за изчезналата Ивана от Дупница, работата по издирването продължава, съобщиха от МВР

Продължават специализираните полицейски действия по установяването на 17-годишната Ивана от Дупница, съобщиха от полицията в Кюстендил.

Непълнолетната Ивана беше обявена за общодържавно издирване веднага след заявеното ѝ изчезване от родителите ѝ. В Районното управление в Дупница беше създаден щаб под ръководството на директора на Областната дирекция (ОД) МВР ст. комисар Светослав Григоров, в работата му се включиха и служители на Главна дирекция "Национална полиция", служители на областните дирекции на МВР в Югозападна България. За работата на терен беше ангажиран значителен кадрови ресурс на МВР – няколко хиляди полицаи, жандармеристи, пожарникари, ресурс на Горското стопанство, планински спасители, казаха още от полицията.

В първите седем дни в работата на терен активно се включиха и доброволци. Пребродена беше огромна територия, въпреки лошите метеорологични условия.

"Получихме широката обществена подкрепа както от местната власт, така и от доброволци, макар понякога да не постигахме хармония, безспорен остава фактът, че каузата ни е една: Да намерим Ивана", казаха още от пресцентъра на областната дирекция на МВР в Кюстендил.

От там уточниха, че работата по издирването на Ивана продължава чрез различни оперативни способи, а претърсването на терен се преустановява от утре, 7 март. От полицията посочват още, че всяка информация, свързана с Ивана, ще бъде детайлно проверявана.

По случая е образувано и досъдебно производство, а действията се осъществяват под надзора на прокуратурата.

Припомняме, че Ивана Георгиева е в неизвестност от вечерта на 22 февруари, когато родителите ѝ са съобщили в полицията в града, че не се е прибрала. В този ден ученичката от "Тютюневия техникум" е оставила преди края на часовете телефона и раницата си на класната учителка и напуснала сградата на училището.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анонимен

    12 5 Отговор
    Жалко за момичето , едва ли е между живите, да почива в мир.
  • 2 тиквенсониада

    13 4 Отговор
    Де да търсеха с такава упоритост и настойчивост и Борислава Йовчева - Мис Бикини , та да разкаже за къщата в Барселона и за геройствата на нейния възлюбен любим Бойчо !

    Коментиран от #4, #6

  • 3 Кой и отрови живота ??? .....

    11 0 Отговор
    След дъжд качулка......
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Дядо Йоцо гледа

    3 0 Отговор
    Няма ли кучета следотърсачи , защо не са използвани ?
  • 6 при

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "тиквенсониада":

    май ка ти
  • 7 А дали не се крие някъде

    2 0 Отговор
    В училището

    Коментиран от #9

  • 8 Хан Ауспух

    3 0 Отговор
    докато я открият ще се разложи.
  • 9 Нойко

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "А дали не се крие някъде":

    Че това училище да не е Лувъра ? То един хамбар 2 на 2 метра..досега да са го намерили.