Last news in Fakti

18 Януари, 2014 15:29 3 864 4

Дискусия в САЩ след 25-минутна екзекуция

  • екзекуция-
  • смърт-
  • осъден

Осъден на смърт за изнасилване и убийство на бременна доста се измъчил преди да издъхне

Екзекуцията на престъпник в американския щат Охайо породи вълна от критики. Причината – появила се информации, че осъденият на смърт е починал едва 25 минути, след като му била инжектирана нова летална комбинация от медикаменти, съобщи bTV, като се позова на ДПА.
 
53-годишният Денис Макгуайър бил осъден на смърт за убийство и присъдата била изпълнена в четвъртък. Хора, присъствали на екзекуцията, твърдят, че Макгуайър доста се е измъчил преди инжектираните му медикаменти да подействат. Той се задушавал над 10 минути, после започнал да хрипти и си личало, че се мъчи, преди да почине - 25 минути, след като му били инжектирани медикаментите.
 
За първи път в САЩ при екзекуция се използват тези два медикамента. Става дума за мидазолам и за хидроморфон. Новата летална комбинация била използвана заради недостиг на обичайния медикамент, използван при екзекуции - пентобарбитал.
 
Макгуайър беше осъден за убийството на бременната Джой Стюарт през 1989 г. Той я извадил насила от колата й, насилил я, след което я ударил и накрая я наръгал с нож. След екзекуцията на Макгуайър семейството на Стюарт излезе с декларация, че неговата смърт е била далеч по-хуманна от тази на дъщеря им.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Владислав Димитров

    3 0 Отговор
    А бременната женица не се ли е мъчила ?
  • 2 Мунчо

    3 0 Отговор
    А този е трябвало още по-бавно да мре. Преди това е трябвало първо да го бият, изнасилят и чак след това да го инжектират с отровата. Трябва справедливост на този свят
  • 3 Съни Миланов

    4 0 Отговор
    По принцип не съм кръвожаден , но поне това им харесвам на американците , че имат смъртна присъда . По нашите географски ширини се видя до къде се стигна от прекалени "човешки права " "правата на обратните" и тем подобни глупости .
  • 4 Споок Армин

    1 0 Отговор
    Тоз урод пак леко се е утървал.Трябваше да го дадат на арабите да постои десетина годинки в тяхен затвор и след това да го доубият с отровата.