Last news in Fakti

29 Януари, 2014 15:32 4 022 10

Жоро Милионера окончателно с 12 годишна присъда

  • жоро милионера-
  • присъда-
  • окончателна-
  • вкс

Върховните магистрати не уважиха обжалването

Жоро Милионера окончателно с 12 годишна присъда - 1
Харченето на парите по плажовете засега се отлага

Върховният касационен съд постанови окончателната присъда на Георги Енев, който стана известен с прозвищата Жоро Милионера и Жоро Инкасото.

Енев бе признат за виновен за това, че на 22 юни 2012 г. в Пловдив е извършил длъжностно присвояване на 1, 471 млн. лева от инкасо автомобил, на който е бил охранител. 
Върховните магистрати постановиха, че престъплението е подготвено изключително прецизно и изпълнено дръзко и не уважиха обжалването на присъдата.

На 31 юли 2013 г. Пловдивският окръжен съд даде 8 г. затвор на Жоро Милионера при съкратено съдебно следствие. Апелативният съд обаче вдигна присъдата на 12 г. лишаване от свобода и сега ВКС потвърди това наказание.

Георги Енев изрази съжаление за постъпката си, но така и не каза къде са парите. Разкаянието на думи не е съпроводено с действия, отчитат в решението си върховните магистрати. Присвоените от Енев пари многократно надвишават определението за „особено големи размери“. Откраднатата сума възлиза на 6400 минимални работни заплати.

От 12-годишната присъда ще бъде приспаднато времето, което охранителят вече прекара в ареста.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Монго

    2 0 Отговор
    Дано си ги сложил някъде за лихва, и като излезеш, тичкай някъде където има палми и слънце да си пиеш коктейла...

    Коментиран от #4

  • 2 Циг Циг

    1 0 Отговор
    Като,имаш пари е в затвора си цар.Нощо няма да му липсва вътре ,че дори и уикендите ще го пускат в отпуск.Хитър пич. след 6-7 годинки ще го пуснат,и ще си оправи живота а 80 % от българи за цял живот работа не могат да изкарат и една трета от тази сума ,и се мъчата,и ги унижават цял живот.И аз бих направил същото.БРАВО ПИЧ РЕСПЕКТ!
  • 3 Циг Циг

    1 0 Отговор
  • 4 Симеон Симеонов

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Монго":

    Къде да ги сложи на лихва ????, че той по добре да им ги върне !
    Момчето си е измислило и осъществило схемата на живота ,няма пострадали, няма хора на които да са им празни сейфовете , няма за какво да му завижда някой е ще постой малко на топло( по скоро на студено) , но ........... Браво на момчето !

    Коментиран от #6

  • 5 Valentin Zog

    1 0 Отговор
    Не го опрадавам този човечец...или по-скоро направо си го оправдавам... може ли човека да е откраднал 1 милион лева, кой знае от колко "честно забогатели милионери", без да навреди никому, без ранени, без заплахи, без нищо и да получи 12 години...това направо е немислимо. Немислимо е главно поради факта, че преди точно месец излезе присъдата на нещастника, който уби 6 ДЕЦА на връх Великден пред 3 години....и знаете ли хахахаха, то чак е смешно.....присъдата е 7 години....7 Ш....НИ ГОДИНИ...кво...тва прави по една на дете ли хахахаха, направо полудявам като се замисля, че можеше това да са например мои деца....абеее не знам...ето кое е по важно за държавата....не убийците на деца, а кой бил присвоил 1 милион, САКЪН някой да не вземе да поживее добре....
  • 6 Монго

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Симеон Симеонов":

    Ако е измислил схемата, защо да ги връща. Къде да ги внесе за лихва? Ами в някоя банка в някоя съседна държава. Каква е логиката да е измислил схемата, и по добре да ги върне-четеш ли какво си написал? Ще стиска зъби, там на "топло" и после , като излезне ще отиде на още по топло. Евала му...

    Коментиран от #9

  • 7 Иван Господинов

    0 0 Отговор
    Тия пари ще му ги изкарат през задника . Гърча започва тепърва . Тежко му на семейството и близките

    Коментиран от #8

  • 8 PROFESIONALISTA

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Иван Господинов":

    Ти луд ли си, ще си живее като на курорт в затвора, после ще излезе за добро поведение и ще се покрие някъде.
  • 9 Симеон Симеонов

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Монго":

    Абе , ти грамотен ли си ?
    Първо чети ,после коментирай. Но преди да пишеш нещо пак чети и гледай кой ,какво е написал, кой на кого е отговорил с коментар и тогава ако има какво да кажеш - кажи.
  • 10 kilara

    0 0 Отговор
    Браво на пича след 7, 8 годинки ще излезе и ще си харчи с кеф парите някъде на запад а може и на изток