Last news in Fakti

20 Май, 2024 21:15 2 876 3

ГДБОП арестува служители на телекомуникационна компания за фалшиви договори и присвояване

  • гдбоп-
  • арест-
  • служители-
  • телекомуникационна компания.фалшиви договори

Разследването по случая продължава

ГДБОП арестува служители на телекомуникационна компания за фалшиви договори и присвояване - 1
Снимка: БГНЕС

Трима служители на телекомуникационна компания са арестувани при операция на Главна Дирекция "Борба с организираната престъпност" (ГДБОП) в София и Ихтиман. Тримата са изготвяли фалшиви договори и са присвоили голям брой мобилни устройства, предаде БНР.

В хода на оперативно-издирвателните дейности и в процеса на разследването от ГДБОП са установили, че трима служители на телекомуникационен оператор са съставяли неистински или са подправяли съществуващи документи между търговско дружество и негови клиенти. Това са били договори за лизинг и за мобилни услуги, допълнителни споразумения и приложенията към тях.

До момента е установено, че в продължение на две години тримата служители са действали в съучастие и са присвоили голям брой мобилни устройства, за което им е повдигнато обвинение. При претърсване на жилища, помещения и автомобили, използвани от тримата мъже, както и при извършени лични обиски, са иззети големи количества различни смарт устройства - мобилни телефони, таблети, лаптопи и слушалки.

Престъплението е квалифицирано по няколко члена от Наказателния кодекс, които се отнасят за длъжностно присвояване чрез преправяне на документи и използването им през продължителен период от време.

Разследването по случая продължава.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 име

    28 0 Отговор
    Еми, хората са на бонуси за набутан клиент. Като се свива кръга на балъците, които позволяват да ги лъжат с договорите, ще крадат от фирмата. Мобилните оператори сами си отглеждат и обучават служителите си да са измамници на ръба на закона, така че да си сърбат попарата. Що трябва с нашите пари ГДБОП да защитава едни крадци от други крадци тяхни служители?

    Коментиран от #2

  • 2 КГБ

    1 8 Отговор

    До коментар #1 от "име":

    Далече си от истината.
  • 3 пешо

    5 0 Отговор
    ГДБОП стакива глупости ли се занимава