Last news in Fakti

11 Февруари, 2014 17:34 2 204 1

Двама криминално проявени, обявени за общодържавно издирване са задържани

  • двама-
  • криминално-
  • проявени-
  • общодържавно издирване-
  • задържани

Проверени са 621-ма души

В резултат на проведените дейности на Дирекция “Специализирани полицейски сили” за противодействие на криминалната и битовата престъпност в малките и отдалечени населени места, на територията на страната са проверени общо 621–ма души. Отведени в РУП са 7 души, от тях двама са задържани, проверени са 316 автомобила и 72 обекта, полицейски служители са реагирали на 13 сигнала. Оказано е съдействие на други структурни звена на МВР, държавни органи и граждани.

По-характерни случаи:

Задържани са двама криминално проявени мъже, обявени за общодържавно издирване. На територията на ОДМВР - Враца, в с. Малорад, е спрян лек автомобил Kia  „Соренто”, управляван от 24-годишен мъж от Враца, криминално проявен. При направената справка е установено, че той е обявен за общодържавно издирване, след което е задържан. В с. Бабук област Силистра 29-годишен криминално проявен мъж, обявен за общодържавно издирване, прескочил оградата на частен дом и отправил заплахи към собственика. След подадения сигнал, полицаите посетили адреса и задържали мъжа. Работа по случаите продължава.

На територията на ОДМВР - Монтана, на бензиностанция на входа на с. Мърчево полицаите спрели за проверка лек автомобил „Renaut“, управляван от 47-годишен криминално проявен мъж. В колата с него пътували още двама мъже, и те с криминални регистрации. В хода на проверката, униформените намерили в багажника на автомобила 2 металотърсача. Тримата са задържани. Работата по случая продължава.

Полицията е оказала съдействие за прекратяване на незаконно присъединяване към електропреносната мрежа. В с. Малорад, област Враца униформените са осигурили достъп до имота на 30- годишен криминално проявен мъж, а служители на електрокомпанията - констатирали неправомерното използване на електропреносната система. Работа по случая продължава.

На територията на РУП – Средец, в района на разклона за с. Малина е спрян за проверка лек автомобил Opel „Кадет”, управляван от криминално проявен 56 - годишен от града. С него в колата пътувал и друг криминално проявен мъж. След проверка в багажника на автомобила са намерени около 90 кг. сладководна риба и кантар. Двамата мъже не могли да представят документи за произхода и начина на придобиване на рибата. На двамата са съставени актове по чл.50 ал.1 т.1 , ал.13 от ЗРА. Рибата е иззета с протокол от служители на ИАРА.

При проверка на лек автомобил Renaut „Клио“ на територията на РУП – Средец, в района на разклона с. Тръстиково - с. Константиново полицаите намерили в багажника на колата 3 найлонови чувала с риболовни мрежи, всяка с дължина около 200 метра, чувал с около 20 кг. сладководна и черна надуваема лодка с гребла. Колата е управлявал 25-годишен мъж от Средец, с него пътували още трима мъже, всички са с криминални регистрации. Те не представили документи за произхода и начина на придобиване на рибата. Съставен им е акт по чл.50 ал.1 , ал. 3 т.1 от ЗРА. Рибата и надуваемата лодка са иззети с протокол от служители на ИАРА.

45-годишен жител на плевенското с. Бъркач е задържан за саморазправа и побой. Към 12.50 часа, екип на патрул от служители на СПУ - Плевен, участвал в полицейските действия на територията на РУП - Долни Дъбник получил сигнал за нанасяне на побой в селото. На място са установени нападателят и потърпевшия т - /39 г./, и двамата криминално проявени. Побойникът е отведен в РУП - Долни Дъбник и e задържан по чл. 63, ал.1, т.1 от ЗМВР, във връзка с чл.325 от НК.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Иван

    1 0 Отговор
    Чист късмет!