Last news in Fakti

14 Февруари, 2014 11:18 1 892 1

Задържаха извършителите на серия от въоръжени грабежи

  • задържаха-
  • извършителите-
  • серия-
  • грабежи

Момчетата са на възраст от 19 до 21 години

Криминалисти разкриха и задържаха извършители на въоръжени грабежи от магазини, съобщиха от ОДМВР-Варна.

Четирима младежи на възраст от 19 до 21 години са задържани след проведена специализирана полицейска операция и оперативно – издирвателни дейности под надзора на Окръжна прокуратура на град Варна.

Момчетата са задържани на 13 февруари като три от тях са от град Варна, а един от село Вранино.

Двама от  задържаните са установени като извършители на два въоръжени грабежа на хранителни магазини, извършени в края на миналата и началото на тази година. При единият от случаите е отнета сумата от 150 лв., а при вторият - 230 лв. При вторият грабеж съучастник е бил и още едно от задържаните момчета.

Престъпленията са извършени в магазини за хранителни стоки в град Варна.

Намерени и иззети са оръжията и маските, с които са извършвани грабежите, както и други материали, свързани с деянията. 

Образувано е досъдебно производство под наблюдението на Окръжна прокуратура на град Варна.

Извършителите са привлечени към наказателна отговорност за грабежи, извършени след предварителен сговор. Наказанието за подобно престъпление е лишаване от свобода за срок от 5 до 15 години.

Обвиняемите са задържани от наблюдаващия прокурор за срок от 72 часа. Предстои внасяне на искане за вземане на най-тежката мярка за процесуална принуда  – „Задържане под стража”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Vasik Atanasova

    0 0 Отговор
    в пандиза