Last news in Fakti

11 Юни, 2024 04:38 1 635 12

67-годишен рецидивист простреля полицай в Нови Искър

  • стрелба-
  • полицай-
  • нови искър

Нападателят е обезвреден с електрошок

67-годишен рецидивист простреля полицай в Нови Искър - 1
Снимка: БНТ

Рецидивист простреля полицай, а след това е обезвреден с подобно на електрошок устройство, предаде БНТ. Служителят на реда се е опитал да потуши междусъседски конфликт. Опериран е и е в стабилно състояние, а нападателят - задържан.

Малко преди полунощ в събота е получен сигнал за междусъседски спор в Нови Искър. Изпратен е екип от двама полицаи - опитен с над 24 години стаж и негов млад колега с около половин година служба. Разбрали, че мъж заплашва, че ще убие свой съсед и опитали да говорят с него.

"Той тръгна. Каза "Ще се върна след малко". Връщайки се, видяхме, че извади пушка, зареди я, възпроизведе изстрел", каза Цветан Найденов - командир на отделение във Второ Районно управление.

Куршумът попаднал в ръката на младия полицай. Опитният му колега го вкарал в патрулната кола, оказал му първа помощ и спрял с колан кървенето. Екшънът обаче продължил:

"Видяхме лицето, че се насочва към нас с думите "полицайчета, сега идвам". Видях, че е с нож в себе си и прецених, че не трябва да взимам огнестрелното оръжие. Взех тейзър. Временно го парализира за секунди, докато го задържим", разказа Цветан Найденов - командир на отделение във Второ Районно управление.

"Неговите професионални действия предотврати наистина голяма трагедия. Той спаси според мен три човешки живота - неговият, на колегата и на нападателя", подчерта Любомир Николов - директор на СДВР.

67-годишният нападател е познат на полицията.

"Той е излежал три присъди за различни престъпления. Има грабежи, има противозаконно отнемане на автомобили, има и домови кражби. Така че, това е наш познайник, Ники Плешивият е неговият прякор", обобщи Любомир Николов - директор на СДВР.

Прокуратурата вече му е повдигнала обвинения, предстои да поиска постоянното му задържане. В момента той е в болница с белодробна недостатъчност.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Град Козлодуй

    7 0 Отговор
    от престъпник не става Човек

    Коментиран от #3, #6

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    6 1 Отговор
    Пак нещо лъжетеееее!!!!!!!!За жената наубитият от нсо също излъгахтеее!!!!!!Вече за нея неговорите,защото е мъртва........и тя,нали...........Следващият път по точно!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 БгТопИдиот🇧🇬

    2 0 Отговор
    "Рецидивист простреля полицай в София"

    Нал ревахте че служителите на реда ползвали несъразмерно КНО ?!?!
    У Плуевен .даге.
    Това е следствие на предното и по-предното.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Бойкот на алчните от О.Л.Х.

    8 2 Отговор
    Не мога да разбера тази извратена мода, полицай да стреля с електрошок,
    когато по него стрелят с бойно оръжие...

    Коментиран от #12

  • 11 Госта.

    1 0 Отговор
    А как е при големия брат ??
  • 12 бокоБРАВО КИРОАЛОООХЕРКОВ Е СВОБОДЕН КОЛ

    0 3 Отговор

    До коментар #10 от "Бойкот на алчните от О.Л.Х.":

    ПОЛИЦАЯ СЪС ОСНОВНО ОБРАЗОВАНИЕ ЩЕ МИ РАЗПОРЕЖДА ???А АКО РЕШИ ДА ГЪРМИ ПОСЛЕ ЦЯЛАТА МУ РОДА ЩЕ Е В ГРОБИЩАТА ...ЗНАЧИ МУТРОМИЛИЦИОНЕРА МОЖЕ ЗАКОННО ДА ТЕ УБИЕ БЕЗ НИКАКВА ПРИЧИНА ...СМЪРТ НА МИЛИЦИОНЕРИТЕ И ТЕХНИТЕ СЕМЕЙСТВА . ДА НЕ МИСЛИ ЧЕ ДЕЦАТА МУ ЩЕ ХОДЯТ С ОХРАНА ИЛИ ЖЕНА МУ