Last news in Fakti

13 Юни, 2024 17:04 2 244 4

Спипаха наркомуле с над 12 кг кокаин в Симитли

  • кокаин-
  • симитли-
  • наркомуле-
  • дрога-
  • наркотици

Престъпното деяние е извършено при условията на опасен рецидив

Спипаха наркомуле с над 12 кг кокаин в Симитли - 1
Снимка: БГНЕС

Обвиниха 53-годишен мъж за притежание на над 12 кг кокаин, открит при проверка на автомобила му край Симитли. Окръжна прокуратура - Благоевград ръководи разследването.

Вчера на главен път Е-79 екип към Второ РУ - Благоевград е спрял лек автомобил за проверка. При извършена справка полицейските служители са установили, че шофьорът А.В. е с множество криминални прояви и е осъждан.

Водачът е бил съпроводен в полицейското управление за тестване с дрегер за употреба на наркотици. При рутинна проверка под задните седалки на колата е бил открит изрязан отвор в пода, през който се забелязвали правоъгълни пакети, обвити с прозрачно фолио. След претърсване на автомобила са намерени 12 пакета с бяло прахообразно вещество. При направен полеви наркотест то е реагирало на кокаин. Общото тегло на наркотика е 12 699 грама.

С постановление на наблюдаващия прокурор А.В. е привлечен в качеството на обвиняем за държане на високорисково наркотично вещество в големи размери, с цел разпространение. Престъпното деяние е извършено от него при условията на опасен рецидив.

Понастоящем нарушителят е задържан за срок до 72 часа. Предстои да бъде внесено в съда искане за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо обвиняемия.

Разследването се води по образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 354а, ал. 2, изр. 1 и изр. 2, т. 4, вр. ал. 1, изр. 1, пр. 4, вр. чл. 29, ал. 1, б. "а" от НК.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бая

    8 0 Отговор
    количество !
  • 2 ГОЛАТА ИСТИНА

    19 0 Отговор
    Естествено, че са го "натопили" ! Няма място за всички, на и без това крехкият пазар.
  • 3 Ейййй, какъв

    5 3 Отговор
    предприемач... дано му дадат поне доживотна присъда...
  • 4 Родопски Катър

    5 0 Отговор
    Слънце грее, дъжд вали,
    ЯМК Симитли.
    Ако няма рима, удари ма.