Last news in Fakti

21 Февруари, 2014 10:42 1 348 1

Четирима българи задържани за трафик на деца в Атина

  • атина-
  • трафик-
  • деца-
  • солун-
  • българи

Изяснава се предполагаемо отвличане на бебе в района на българското консулство в Солун

Четирима българи задържани за трафик на деца в Атина - 1
Атина. Снимка: БТА

В Атина са задържали четирима българи (две жени и двама мъже), за които се предполага, че са част от трафикантски канал за продажба на деца в Гърция. Това съобщава Български новини, онлайн издание на българите в Гърция и Кипър.

Едната жена е транспортирала многократно бременни жени от България, за да родят в Гърция и след това да „продадат” децата си.

Двамата мъже отговаряли за „защитата” на бандата и заплашвали семействата да не говорят, за да не се разкрие престъпната им дейност.

Преди около десет дни другата българка е влязла в контакт със семейство от България, които очаквали раждането на детето си и след като им предложила подслон, поискала от тях да й „продадат” бебето, когато то се роди. Поради същата причина тя е приютила в дома си друго българско семейство, които щели да получат 5000 евро от „продажбата” на бебето си.

Българското посолство в Атина ще направи официално запитване днес, относно твърдението на гръцката полиция, че е откраднато кърмаче от района на Генералното консулство в Солун, съобщава изданието.

Снощи генералният консул на България в Солун, г-н Васил Вълчев категорично отрече да е имало подобно похищение в района на консулството.

Според полицейския бюлетин на гръцката полиция обаче, публикуван официално вчера, 40-годишна жена е похитила бебето от 38-годишната му майка от България в началото на месеца. Майката поверила бебето си на жената да го наглежда в района на българското консулство в Солун, където отишла за издаването на паспорт.

След отвличането на бебето 40-годишната обвиняема го е предала на 31-годишната си съучастничка, която се издирва, след нареждане на другата арестувана 54-годишна жена, за да го „продаде” срещу 6500 евро.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 dak don

    0 0 Отговор
    vsi4ki znaem za kakvi "bylgari"stava duma ....