24 Юли, 2024 09:02 2 498 31

Тийнейджър и майка му пребиха общински служител в София

  • побой-
  • общински служител-
  • софия

Мъжът твърди, че бил нападнат от непълнолетен младеж, тъй като опитал да вдигне излязъл от движение автомобил, който бил без нужния технически преглед и на практика нелегално стоял на улицата

Тийнейджър и майка му пребиха общински служител в София - 1
Снимка: shutterstock

Пребиха общински служител в София. Мъжът твърди, че бил нападнат от непълнолетен младеж, тъй като опитал да вдигне излязъл от движение автомобил, който бил без нужния технически преглед и на практика нелегално стоял на улицата. В опит да репатрира автомобила, служителят на СО бил заплашен от 16-годишен младеж и неговата майка, впоследствие се е стигнало и до бой. Сега колата нито е вдигната, нито битият мъж е в добро здравословно състояние. Той е с наранявания по лицето и тялото и с избити зъби.

„Когато отидохме да вдигнем автомобила, дойде една жена, която каза, че е собственик, заплаши колегата ми, че ще го бие, напсува го няколко пъти. След това заплаши и другите колеги от паяка. Казах им да спрат репатрирането и колегата да се обади в 9-о Районно. След 10-тина минути дойде синът на тази госпожа и попита защо искаме да вдигнем колата”, спомня си жертвата на побоя. За NOVA от полицията заявиха, че патрулна кола е дошла след 10 минути. Потърпевшият обаче отрече и подчерта, че полицаите дошли след около 25 минути от обаждането.

Служителят обяснил на тийнейджъра, че колата няма ГТП от 2019 г. и има заповед на кмета тя да бъде преместена. Това трябвало да се случи преди година, но собствениците ѝ скрили возилото. „Той ми каза да не я вдигаме и ми нанесе удар в слепоочието. След това се сбихме, а майка му и още една жена ме хванаха за кръста и започнаха да ме дърпат. Паднахме и при ставането младежът ме удари и ми изби зъбите”, допълва потърпевшият, който пожела да остане анонимен.

След този бой, имало още 2-3, казва мъжът. След това собственичката на колата и синът ѝ спрели да нападат служителите на СО, но продължили с обидите, псувните и заплахите. „Казваха, че ще ни убият, че ще ни унищожат”, спомня си мъжът. След като дошли полицаите, дошла и дъщерята на собственичката. По думите на бития тя, без нищо да каже, опитала да го ритне между краката.

Кметът на район "Люлин" инж. Георги Тодоров отбеляза в ефира на „Здравей, България”, че подобни случаи зачестяват. Наскоро служители в озеленяването били нападнати при опит да окосят трева. Те напуснали. „Сега колегата е със средна телесна повреда. Настоявам полицията и прокуратурата да си свършат работата”, каза той.

Автомобилът е бил преместен от собствениците му, въпреки, че няма годишен технически преглед.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    24 8 Отговор
    Браво!
  • 2 Ирина Флорин

    33 3 Отговор
    Пак Цвят лилав!
  • 3 БгТопИдиот🇧🇬

    40 10 Отговор
    Нал искахте краварско ежедневие.

    Е останаха престрелките,въпрос на време е.

    Коментиран от #5, #30

  • 4 cтрелок

    32 5 Отговор
    както ся те изнудват мутрите от левинс с измислен закон че без тях не можеш да си караш колата, така и утре няма да можеш да си влезеш в къщата без да си си платил. в никоя друга страна няма такова животно гражданска отговорност

    Коментиран от #16, #21

  • 5 Типичният българин

    16 0 Отговор

    До коментар #3 от "БгТопИдиот🇧🇬":

    То и сега ги има, неделя сутринта се стреляха в Дървеница с полицаите,, а в новините нито дума.
  • 6 Булпсихопатъ

    27 4 Отговор
    Нямал преглед?! Ама данъка му бил платен! Обичат общинарите да събират пари за несъществуващи коли ,така ли? А всъщност автомобила все пак е нечия собственост ,не е редно разни общински служители да вдигнат колите на хората ей така ,без да потърсят собственика.

    Коментиран от #14

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Бай Лисан

    10 3 Отговор
    Сезонът на пат. ладжаните.
    Невро. атлантически ценности.

    Коментиран от #31

  • 10 ЧОЧО

    24 2 Отговор
    Десетина мъже гледали,как една жена и сина и да бият служителя на общината,браво.
  • 11 Тома

    6 2 Отговор
    Да живее сичкото сигани
  • 12 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    21 4 Отговор
    Стига сте лъгали.Нали се видя лъжльото се криеше и се сетил след 15дни ,че има...избити зъби.селска история,а вие защитавате общината.като са дошли милиционерите е нямало ни избити зъби ни някой се е оплакъл.явно са бити жената и младежа и понеже са тръгнали по адвокати ,от общината са се сетили....за зъбите и побоя!Разбирам .....да взема добро наточеното ми мачете и да ги помисли за храсти....
  • 13 Има някакъв бъг в християнството

    8 0 Отговор
    Не може ли †Светият синод† да приема в лоното Господне нови миряни само след надлежна проверка и нотариално заверена бележка от психото?
  • 14 Бат иван

    19 7 Отговор

    До коментар #6 от "Булпсихопатъ":

    От общината лепят едни жълти бележки в които ти дават срок от 3 месеца да си преместиш колата или да я дадеш на вторични, в противен случай я репатрират , ама ганъо си е ганъо

    Коментиран от #20

  • 15 Бай иван

    17 1 Отговор
    Как 16 годишен и жена ще те набият бе ? Тия другите служители къде да били ?
  • 16 Ко речи?

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "cтрелок":

    Няма гражданска, защото вероятно има сигурен начин да се платят щетите.
  • 17 Браво бой на самозабравилите се кметове

    7 3 Отговор
    Кметовете рекетират обикновените граждани с безумни такси и наредби и очакват хората безропотно да се съгласяват! В Монтана кмета е същия самозабравил се крадец и лъжец от герб
  • 18 защо не носят оръжие и за такива

    5 5 Отговор
    които налитат да бият куршум между очите веднага
  • 19 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    13 2 Отговор
    Бих се радвал да е вярно - получили са си заслуженото рекетьорите! Ама гледах репортажа, "битият" го даваха в гръб, щото е пъзльо и тоя дебел врат и да те повали женица и хлапето, изглежда долна лъжа. С три избити зъба, а полицията само някакъв хвърчащ протокол, ако е вярно щеше да ги арестуват на място, значи не е вярно. И откъде накъде ще вдигат кола, която няма гражд. отговорност? Тя само не трябва да бъде карана.

    Коментиран от #22

  • 20 О бщина идва от общност

    9 2 Отговор

    До коментар #14 от "Бат иван":

    ЗЕМЯТА И ПЪТИЩАТА СА НА ВСИЧКИ ОТ ОБЩНОСТТА НЕЕЕЕ САМО НА РЕКЕТИРАЩИТЕ ГОТОВАНЦИ
  • 21 А опитай

    5 3 Отговор

    До коментар #4 от "cтрелок":

    да караш кола без застраховка в УК...
  • 22 Ма чети бре

    9 5 Отговор

    До коментар #19 от "4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣":

    Чети по-внимателно.
    Без технически преглед.
    Три месеца след изтичането на валидността на ГТП,автомобила става негоден за употреба-битов отпадък.
    На собственика се дават три месеца да го премести на частен терен или да го въведе в изправност-лепи се стикер на автомобила с нужната информация.
    Ако не го направи ,кмета на общината издава заповед за принудителното му премахване,която се връчва и на собственика.Две седмици след заповедта ,се пристъпва към вдигане на автомобила.

    Коментиран от #23

  • 23 Ти да не си

    7 1 Отговор

    До коментар #22 от "Ма чети бре":

    колегата на рекетьора? Добре си ги назубкал правилата на рекета.

    Коментиран от #24

  • 24 Ма чети бре

    5 8 Отговор

    До коментар #23 от "Ти да не си":

    Да ,но не сме рекетьори.
    Има Закон за управление на отпадъците.ЗАКОН ,не общинска приумица.Иначе ще заври от трошки,само защото на някои не им се разделя със старите коли.

    Коментиран от #25

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 безпартиен

    1 6 Отговор
    Законите (добри или лоши) са за това да се СПАЗВАТ!!!!Ако действието на общината е НЕ законно може да се ОБЖАЛВА В СЪД!!!!!Защо никой не обжалва тези действия????

    Коментиран от #28

  • 27 Пор

    5 0 Отговор
    ГТП е разбойническо изнудване и трябва да се премахне. А вдигането на автомобили от улицата е узаконена кражба. Общината ги подарява на фирми за разкомплектоване, а те не плащат нищо, но ги разпродават на части за доста пари. Чиста кражба. Улиците са и на хората, не само на общината.
  • 28 Емо

    5 0 Отговор

    До коментар #26 от "безпартиен":

    тъй като самият закон е незаконен, обжалването няма да има никакъв ефект. Където цари беззаконие по принцип, не може да иска спазване на закона.
  • 29 Луди

    1 1 Отговор
    То българите масово полудяха....само злобни и ненормалници....нещастен народ
  • 30 Алексбг

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "БгТопИдиот🇧🇬":

    Ама още по-малко искаме путински ежедневие и руско присъствие у нас!
  • 31 Алексбг

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Бай Лисан":

    Ти изглежда си ..слисан ,по рождение .Не си бай Лисан.