11 Септември, 2024 06:11 1 292 6

Съдът заседава по делото срещу Васил Божков

  • васил божков-
  • дело-
  • съд

На 5 юли Софийският градски съд даде ход на първото заседание по първото дело срещу бизнесмена

Съдът заседава по делото срещу Васил Божков - 1
Снимка: БГНЕС
Софийски градски съд ще гледа делото срещу Васил Божков за организирана престъпна група, предаде dariknews.bg.

На 5 юли Софийският градски съд даде ход на първото заседание по първото дело срещу бизнесмена Васил Божков, подсъдим по разследване за организирана престъпна група за изнудване, длъжностни и корупционни престъпления.

Вследствие на престъпната дейност са нанесени щети на държавния бюджет в размер на 559 739 164,70 лева, като са събирани много по-ниски такси.

На съд са предадени десет лица. На миналото заседание съдът не се съгласи с искането обвинителният акт да бъде върнат. Няма да бъдат разпитвани всички близо 300 свидетели. Без уважение беше оставено искането на Божков да пътува в чужбина, тъй като има опасност да се укрие.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Град Козлодуй

    5 0 Отговор
    Невинен е господин Божков
  • 2 Доста парички

    3 0 Отговор
    ще му приберат на черепчето преди да го оневинят по всички дела!
  • 3 бою циганина

    4 0 Отговор
    окрадох му експонатите от музея и никой не ме закача
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Мда

    2 0 Отговор
    Ама какво съзаклятие и аше тогава, между Лафките на шиши и лотарията на Бошков. Двойно счетоводство, държавна тайна беше да не се разбере колко фиша са продадени. А шиши няма ли да го съдят.
  • 6 Черепило доста глупав и наивен излена

    2 0 Отговор
    Мислех го за по тарикат и хитрец......с тея пари можа да живее някъде по аржентина в сянка и да прави още пари на световните борси и да си прави своя партия в бг но дискретно и така да влияе на процесите в родината и да бъде недосегаем