12 Септември, 2024 06:48 1 743 4

Ново заседание по делото срещу Баневи

  • баневи-
  • дело-
  • съд

Те са призовани в Софийския градски съд по обвинението за участие в организирана престъпна група

Ново заседание по делото срещу Баневи - 1
Снимка: БГНЕС

Поредно заседание по делото срещу Николай и Евгения Баневи, обвинени в участие в организирана престъпна група. Те са призовани в Софийския градски съд, предаде NOVA.

Срещу семейството са повдигнати обвинения за извършване на данъчни престъпления, пране на пари и незаконно притежание на оръжие. Съпругата му, Евгения Банева, е обвинена като помагач в престъпната дейност.

Прокуратурата твърди, че групата е функционирала с цел укриване на данъци и източване на средства чрез сложни финансови схеми, като допълнително са били извършвани дейности по изпиране на незаконно придобитите средства. Последното заседание по делото се проведе през юни 2024 г.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Здрасти

    17 1 Отговор
    Тез заедно със шефчето им Костов трябва да изгният в затвора, не да се смъкнат по съдилищата. Отделно конфискация и дело за пропуснати ползи за България, които децата им и техните деца да изплащат
  • 2 Ако бях на местото на тея

    5 1 Отговор
    Отдавна щях да съм напуснал бегето и да живея някъде на сянка в аржентина примерно без никакви показности и мутреене със скъпи коли и имоти и сам щях да избягам с краденото далеч преди да ме погнат по висшите мутри от мен
  • 3 БгТопИдиот🇧🇬

    7 0 Отговор
    Тез двамата чакали ги дайте на жителите на ТРОЯН.
  • 4 Девня

    3 0 Отговор
    Проклети ,проклети и още как са живи ? Нали уж съдиха България в Европа?