21 Октомври, 2024 21:02 1 669 13

Как Таньо Данчев успя да източи над 2 млн. паунда във Великобритания

  • таньо данчев-
  • великобритания-
  • социална система

Бизнесмен с имоти във Великобритания, които отдава под наем - за такъв се е представял пред съседите си у нас

Как Таньо Данчев успя да източи над 2 млн. паунда във Великобритания - 1
Снимка: БГНЕС

Измама за милиони с продължение. Бизнесмен с имоти във Великобритания, които отдава под наем - за такъв се е представял пред съседите си у нас Таньо Данчев. Това е българинът, осъден за източването на 2 милиона и 200 хиляди паунда от социалната система на Острова, разказва бТВ.

В продължение на 4 години - Таньо Данчев е организирал транспортирането на българи до Великобритания. Там те са кандидатствали за социалната помощ „Юнивърсал кредит“. Сумата от над 2 милиона паунда обаче е отивала в джоба на Данчев.

Схемата беше описана от британският вестник „Телеграф“. Данчев е шестият осъден за източване на помощи от Острова за последната половин година. Наша проверка показва, че в България е живял охолно.

39-годишният Таньо Данчев вече е осъден на 7 години затвор, след като сам се признава за виновен по 29 обвинения за измама. Към този момент няма информация за това, колко хора са кандидатствали за помощта по схемата на Данчев и какво им е давал в замяна.

От търговския регистър във Великобритания разбираме, че Данчев e свързан с 3 фирми. У нас има една - регистрирана в Старозагорското село Коларово.

Кметът разказва, че преди 2-3 години Данчев купил земя със стара къща.

„Той я реформира, разшири я и си направи цяла резиденция“, посочва Георги Тенев.

Екипът ни видя, че къщата е с басейн и видеонаблюдение. Само до входната врата - камерите са три. В Коларово не знаят много за съселянина си.

Хората в селото ни пращат в магазин, който твърдят, че е на Данчеви.

лед появата на нашия екип в селото, хранителният магазин на семейството е внезапно затворен и дори не са прибрали днешната преса.

През май петима наши сънародници попаднаха зад решетките заради източването на над 50 милиона паунда от британската социална система.

Тогава се срещнахме с майката на Гюнеш Али – единият от сочените за тартори на групата.

Тогава разследването тръгна от България, схемата беше разплетена от антимафиотът Васил Панайотов. Само пред bTV той разказа как се е осъществявала измамата.

“Създават се фалшиви договори на наемодатели-наемател, където се удостоверява, че се плаща такава квартира, а реално няма. Те не съществуват. Т.е квартирите съществуват, но на адресите са регистрирани десетки лица“, коментира експертът.

Предполага се, че и в двата случая схемата е действала на един и същи принцип, като социалните помощи варират - от няколко стотин до няколко хиляди.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Отец Дионисий

    4 3 Отговор
    С мерак.
  • 2 Щом

    10 7 Отговор
    Е направил за смях англичаните , все е добре !

    Коментиран от #9

  • 3 Евроатлантик

    11 4 Отговор
    Най после един успешно интегриран наш ром. Толкова години усвояваме европари за интеграция на малцинството, но без никакъв резултат, този обаче им показа как се прави.
  • 4 Бай Иван - Циганина

    12 6 Отговор
    И нашите панелки не са стока, но ако трябва да живея в тоя английски коптор на снимката, просто ще откача.

    Коментиран от #8

  • 5 Браво

    2 8 Отговор
    Таньо, браво Данчев..,
  • 6 Сатана Z

    15 1 Отговор
    „Той я реформира"
    Къща се реновира,реформира се мисирския ви плитък мозък.
  • 7 Читател

    6 1 Отговор
    Този е само част от веригата.Сам човек не може да направи това по ред причини.А и 2 милиона и 200 за 4 години невъзможно.
  • 8 На снимката

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "Бай Иван - Циганина":

    е полегнала британска панелка.. всичко се чува от комшиите. Но у нас поне като гръмне бойлер - прави дупка на стената. Там, като гръмне бойлер - "къщата" я няма..
  • 9 Прокопий

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "Щом":

    Далеч си от действителност.Живях три и половина години там.Настъпиш ли жабата/лошо/.Има закони и се спазват от всички. Бели,черни жълти и т.н.
  • 10 Е и кво

    4 1 Отговор
    Само от това си личи колко ум има в главата си! Източи 2 млн. паунда във Великобритания, хванаха го и дълго време ще гледа слънцето на квадратчета. По умните останаха в България, източиха десетки пъти повече и сега не само никой не ги обвинява в нищо, а целия народ, вместо да им търси отговорност за сторното, се чуди кой из между тях да избере за управляващ.
  • 11 Нещо сте се объркали

    4 1 Отговор
    Забравихте да кажете, че всичко зависи от тоя дето одобрява документите и одобрява плащането.
  • 12 Много ясно,

    0 0 Отговор
    как, със стари ромейски номерца, като в България. Е, да ама не мина. И вече няма да минава.
  • 13 Така е

    0 0 Отговор
    всеки майстор, рано или още по-рано си намира МАЙСТОРА в Ю Кей. Две мнения, няма.