Last news in Fakti

12 Април, 2014 20:16 4 229 2

Поискан е бил откуп за 8-годишната Алекс

  • поморие-
  • александра тодорова-
  • убита-
  • атанаска георгиева-
  • откуп

Атанаска Георгиева направила пълни самопризнания

Поискан е бил откуп за 8-годишната Алекс - 1
Снимка "Флагман"

8-годишната Александра Тодорова от Поморие, която бе удушена от 43-годишна Атанаска Георгиева, ще бъде погребана утре, съобщава вестник „24 часа“.

Убийцата остава в ареста, след като е направила пълни самопризнания пред криминалисти от Областната дирекция на МВР в Бургас.

Не се е наложило тя да бъде поставяна на детектор на лъжата, тъй като след няколкочасова работа с криминалистите сама ги е отвела до мястото, в което скрила трупчето на детето.

Първокласничката е била открита мъртва под леглото на Атанаска в квартирата й, която се намира един етаж по-високо от жилището на момиченцето.

„Атанаска съм я виждал два-три пъти като сме се разминавали по стълбите. Не я познавам, но съм сигурен, че тя не е убила детето ми сама. Със сигурност майка й Светла е била с нея“, сподели бащата на детето Веселин Тодоров-Германеца.

Той разкри пред Нова телевизия, че за дъщеря му е искан откуп.

Ден, след като малката Алекс бе намерена удушена на тавана в блока, в който живее, мотивът за жестокото убийство не е ясен. Разследващите са категорични, че не става дума за неуредени финансови отношения, а по-скоро за престъпление от битов характер.

Ясно е само, че Алекс е отвлечена, а за живота й е искан откуп. Обаждането получила майката Ивелина по телефона. След него имало и есемес. До конкретна сума в преговорите обаче не е стигнало.

Малката Алекс била изключително организирано и дисциплинирано дете, а способностите й са били далеч над тези на връстниците й. След първите 3 месеца в училище, през които родителите й я вземали, те й дали мобилен телефон и детето се връщало само вкъщи.

За последно родителите на Александра чуват гласа ѝ малко след 16:30 часа в четвъртък. Детето се обадило да каже, че ще се прибира от училище и ще си поиграе на близка детска площадка. След близо 2 часа родителите вече търсят изчезналата Александра. В 19:00 часа майката получава обаждане от телефона на детето.

„Само са казали на съпругата ми: „Тя е на гости при нас, Веско да готви пачките”. Това е станало на нашата площадка. Те са я отвлекли от нашата площадка”, разказа пред Нова телевизия бащата Веселин Тодоров.

Около 03:00 часа сутринта в петък полицията търси връзка със семейството. Информацията е, че детето най-вероятно е в хотел в центъра на Поморие. Щурмът на сградата обаче започва 6 часа по-късно. Около обяд полицаите извеждат 3 жени и две деца, сред които са майката и сестрата на главната заподозряна за отвличането – Атанаска Георгиева.

Сестрата на Атанаска е съпруга на собственика на хотела – Веселин Тошев. Как подозренията се насочват към самата Георгиева още не е ясно.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дияна

    0 0 Отговор
    Много е ясно че са деиствали Северина и Атанаска а мойе би и Светла.Сигурно деянието е извьршено от злоба и завист.Използвали са и по голямото си дете което е с две или три години по малко от Алекс за да я примамят,колко са гадни,злобни и завистливи.
  • 2 Дияна

    0 0 Отговор
    Атанаска поема вината сама,но са били 2-3виновните.Трябва да докажете това,защото няма да е справедливо.Два или трима да извьршат деанието а един да е наказан.Не става така.