Last news in Fakti

11 Април, 2014 17:41 2 625 1

Прокуратурата образува дело за изчезналото дете на бизнесмен

  • веселин тодоров - германеца-
  • александра тодорова-
  • прокуратурата-
  • образува-
  • дело-
  • изчезналото-
  • дете-
  • поморие

Йовчев: Надявам се бързо да имаме развитие по този случай

Прокуратурата образува дело за изчезналото дете на бизнесмен - 1
Снимка: Грамофона

Малката Александра от Поморие, която изчезна вчера следобед е отвлечена. Това е основната версия, по която работят разследващите. Окръжната прокуратура в Бургас вече е образувала дело за отвличане по чл. 142 от Наказателния кодекс, което на този етап е срещу неизвестен извършител, съобщи "Грамофона".

За сега няма информация за детенцето да е искан откуп, уточниха от прокуратурата. От полицията се въздържат от коментар, за да не се навреди на разследането. Момиченцето, което изчезна е дъщеря на местния бизнесмен Веселин Тодоров - Германеца. Той се занимава с недвижими имоти, въртял е бизнес и с лихварство.

Поморие е под блокада заради изчезналото дете. То е в неизвестност от следобедните часове вчера, когато не се е прибрало от училище. Момиченцето е на 8 години и е в първи клас. Тя не би трябвало да напусне училище сама, а да е с придружител. Според информация на bTV в двора на училището, където учи Александра е открита нейна гривна.

Полицейски екипи обискираха хотел "Лагун", намиращ се в близост до дома на детето. От там е изведена съпругата на собственика на хотела. Най-вероятно майката е трябвало да разпознае вещ на детето.  В Поморие е и шефът на Областната дирекция на МВР гл. комисар Милен Димитров. И в момента текат разпити и претърсвания в морския град.

Александра е дъщеря на поморийския бизнесмен Веселин Тодоров с прякор Германеца, който беше арестуван за лихварство през 2010-а година, но до момента срещу него няма заведено съдебно дело. Семейството разполага с огромен автопарк, който е запориран заради разследването от преди три години, както и с имоти в Поморие и край морето.

Александра е била на занималня до 4 ч. следобед вчера в основно училище "Иван Вазов". Детето има джиесем в себе си, но в момента апаратът е изключен. Защо Александра си е тръгнала сама при положение, че родителите подписват декларация да посрещат първокласниците след занятия, не е ясно.

Министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев съобщи, че се работи по няколко версии във връзка с изчезналото дете. Работим по случая. Значи, нека все още да не слагаме квалификации за какво става дума. Наистина дете не се е прибрало в къщи. Работим по различни версии. Предприети са всички необходими мерки. Надявам се бързо да имаме развитие по този случай.

Министър Йовчев отказа да коментира дали това има някаква връзка с бизнеса на бащата на изчезналото дете.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пламен петров

    2 0 Отговор
    малката Александра вече я няма.
    Лека ипръст и дано е на по добро място

    Спрете тази статия вече