Last news in Fakti

28 Юни, 2014 08:52 5 064 1

Хвърлена е граната по офис на банков клон в Шумен /Обновена 13,00 ч./

  • граната-
  • банка

При взрива няма пострадали, Левон Хампарцумян го свърза с напрежението около банките

Хвърлена е граната по офис на банков клон в Шумен /Обновена 13,00 ч./ - 1
Снимка: БТА

Около 5,00 часа сутринта е хвърлена граната по офис на банков клон в Шумен, съобщи в. „Труд“.

При взрива няма пострадали. Засегната е вратата на финансовата институция.

Клонът се намира на пешеходната зона на бул. "Славянски" в града.

Районът е отцепен от полицията, в момента се извършва оглед. На местопроизшествието има представители на Окръжна прокуратура-Шумен.

По информация на заместник окръжния прокурор на Шумен Димитър Димов активирано е взривно устройство, като той не уточни какъв вид е то и как точно е активирано. На мястото ясно личат следите от взрива, а входната врата е напълно разбита, съобщи Дарик.

Към момента полицията и прокуратурата отказват каквато и да било друга информация за инцидента. Коментар отказва и ръководството на банковия клон. Все още не е ясно и липсват ли пари.

Живеещи в близост до входа на банката споделиха, че 2 минути преди 05:00 ч. тази сутрин са чули силен взрив, като прозорците на съседните сгради са се разтресли, но не са забелязали подозрителни лица в района на банката.

Пред bTV изпълнителният директор на УниКредит Булбанк Левон Хампарцумян заяви, че случилото се е "провокация" или "някаква младежка лудория". В банковия клон не са получавани заплахи. Банкерът допълни, че инцидентът в Шумен е част от кампания, която цели нагнетяване на напрежението в банковия сектор.

Към 13,00 часа днес БНР съобщи, че има задържан за хвърлената граната.
Министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев, главният прокурор Сотир Цацаров и председателят на Държавната агенция "Национална сигурност" Владимир Писанчев обсъждат мерки за противодействие на опитите за дестабилизиране на банковата система. В тази посока все още няма задържани, но се води разследване откъде идват имейлите и SMS-те, карали хората вчера да теглят пари от определена банка.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Симеон Тасев

    1 3 Отговор