Last news in Fakti

11 Септември, 2014 10:01 1 209 0

Първи Княжево фест в събота

  • княжево фест-
  • фестивал-
  • първи

Събитието подкрепя българската култура

Народно читалище „Братя Миладинови – 1917“ ще бъде домакин на първото издние на благотворителното събитие Княжево фест, което ще се проведе на 13 септември, събота, от 11:00 до 22:00 часа. Събитието има за цел да подкрепи развитието на българските занаяти и култура, като всички събрани средства ще бъдат използвани за закупуване на озвучителна система за залата на културния център към читалището.

Тазгодишното издание на фестивала ще бъде част от честването на Деня на София, който традиционно се организира от Столична община, както и от програмата за отпразнуване на 80-годишнината от създаването на „Природен парк Витоша“.

Посетителите на фестивала ще могат да зарадват себе си и своите деца, като се придвижат до народно читалище „Братя Миладинови-1917“ с ретро трамвай, който ще бъде на тяхно разположение от 11:00 до 14:00 часа и ще се движи между „ухото“ на бул. Братя Бъкстон 5 до последната спирка в кв. Княжево. През деня те ще могат да посетят Щанда на доброто, на който ще имат възможността да подкрепят възстановяването на културния център към читалището, като закупят майсторски рисувано стъкло и коприна, ръчно направени бижута, плетива и пачуърк, квилинг картички, детски аксесоари и други.

Организиторите са предвидили и изложба на миниатюри от рециклирани материали, магическо шоу за най-малките, представяне на книги и фотоалбум, както и участие на трикратните световни шампиони по фолклорни танци ансамбъл „София-6“ и хор „Щастливеца“, а между 17:00-22:00 часа музикалните фенове ще могат да се забавляват на живо с български групи, сред които „фънки-пънки“ групата Mufta, рок и блус дуо „Свети Георги“, Мехехе, формация „Ичера“ и други.

Благодарение на партньорите на фестивала читалището вече разполага и със специална рампа за хората с инвалидни колички.

Фестивалът „Княжево фест“ е инициатива на народно читалище „Братя Миладинови – 1917“ – Княжево, Сдружение „За Княжево“, Стойко Дуков и Влади Михайлов, която се ражда през 2014 година с цел развитие на културата чрез възстановяване на културния център към читалището и неговата голяма сцена. Основната идея на събитието е да предложи сцена за изява на музикални групи и артисти от цяла София, които със своите творби да привлекат широката публика към случващото се в този храм на изкуството, затворен за повече от 2 десетилетия допреди 2 години. Фестивалът ще се провежда ежегодно през месец септември в Княжево - един от най-старите столични квартали.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА