Last news in Fakti

5 Януари, 2015 17:23 4 490 1

Отиде си големият италиански певец Пино Даниеле

  • пино даниеле-
  • почина-
  • певец-
  • композитор-
  • неапол-
  • ерос рамацоти-
  • италиански

Инфаркт покоси музиканта едва на 59-годишна възраст

Отиде си големият италиански певец Пино Даниеле - 1
Пино Даниеле

Италианската и световната поп и рок музика загубиха голям артист: певецът композитор Пино Даниеле, който почина в болница в Рим по-малко от 3 месеца преди да навърши 60 години, съобщи Агенция АНСА. Музикантът е бил покосен от инфаркт в къщата си в Тоскана снощи и е бил докаран в клинична смърт в кардиологичната клиника „Сан Еудженио“ в италианската столица, уточнил е неговият син и мениджър Алесандро. Всички опити на лекарите да бъде спасен се оказали напразни.

От години Даниеле страдаше от тежко сърдечно заболяване и беше наясно, че животът му виси на косъм и всеки ден му е подарен. Трагичният край бе предопределен от развитието на болестта, коментира лекуващият кардиолог Акиле Гаспардони.

Погребението на Пино Даниеле, чието творчество е свързано най-вече с културата на родния му град Неапол, ще се състои в сряда в Рим, където могат да се съберат повече негови близки и почитатели.

В Неапол знамената ще бъдат наполовина спуснати в памет на певеца, а в деня на погребението ще бъде обявен граждански траур, каза кметът на града Луиджи де Маджистрис. Негови фенове се организират във Фейсбук за флашмоб утре вечер, когато заедно ще пеят негови композиции.

"Още чувам гласа му по време на Коледния концерт. Невероятен глас, който принадлежи не само на Неапол и на Юга, но на цяла Италия. Със своята виртуозна китара и своята рядка чувствителност, със страст и тъга, той ще продължи да разказва на целия свят за нашата страна“, казва се в съболезнователното писмо на премиера Матео Ренци.

"Още в началото на кариерата му се усещаше, че е истински музикален гений. С него изчезва една икона на неаполитанската, италианската и световната музика“, написа в Туитър за големия блусар президентът на футболния клуб Наполи - филмовият продуцент Аурелио де Лаурентис.

Пръв от колегите му в социалните мрежи тъжната новина съобщи Ерос Рамацоти, придружавайки снимка на усмихнатия Пино Даниеле с посвещението: „И Пино ни напусна. Приятелю, искам да те запомня с усмивка, докато аз, пишейки това, плача. Винаги ще те обичам, защото освен голям артист беше чист и истински човек. Благодаря ти за всичко, което ми даде, братко, винаги ще бъдеш близо до сърцето ми“, написа Рамацоти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Autohouse Randm

    1 0 Отговор
    R.I.P