Last news in Fakti

16 Януари, 2015 13:47, обновена 16 Януари, 2015 14:16 2 011 0

Майкъл Дъглас получава еврейския "Нобел"

  • майкъл дъглас-
  • наградата "генезис"-
  • "нобел"-
  • "еврейския нобел"-
  • израел-
  • постижения-
  • "оскар"

Финансовата равностойност на отличието е 1 милион долара

Майкъл Дъглас получава еврейския "Нобел" - 1
Майкъл Дъглас. Снимка: АП/БТА

Холивудският актьор Майкъл Дъглас получава наградата „Генезис“ за достижения, олицетворяващи ценностите на еврейския народ, принос в укрепването на общността и развитие на нейната култура, съобщи NEWSru Israel, позовавайки се на информация от Genesis Prize Foundation.

Връчването на отличието, известно и като „еврейския Нобел“, както и финансовата му равностойност от чек за 1 милион долара, ще се състои на 18 юни в Йерусалим. Майкъл Дъглас, който има две награди „Оскар“, както и една „Еми“ за екранните си превъплъщения, е и посланик на добра воля към ООН и в това си качество работи по въпроси, свързани със защитата на човешките права и разоръжаването.

Дъглас е вторият лауреат на учредената през 2013 г. награда от благотворителния фонд „Генезис“, Еврейската агенция ("Сохнут") и канцеларията на израелския премиер Бенямин Нетаняху. Миналата година с нея бе удостоен бившият кмет на Ню Йорк Майкъл Блумбърг.

Наградата „Генезис“ (на иврит - „Берейшит“) се връчва на личности, получили световно признание за водещи постижения в различни професионални области, в науката и изкуството, които имат тясна връзка с еврейския народ и държавата Израел и са безусловен пример за младото поколение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА