Last news in Fakti

25 Март, 2015 20:53 1 227 2

Тайванска делегация заминава за Панаира на детската книга в Болоня

  • панаир на детската книга-
  • тайван-
  • болоня-
  • министерство на културата-
  • департамент по хуманитарни науки и публикации-
  • илюстратори-
  • творци-
  • издателски къщи

Тайван ще разполага със собствен Павилион, предлагащ 452 книги от 38 издателства

Тайванска делегация заминава за Панаира на детската книга в Болоня - 1
Courtesy of MOC

Делегация от шестима тайвански илюстратори и представители от повече от петдесет издателски къщи ще вземат участие в Панаира на детската книгата в Болоня в периода 30 март – 2 април като част от тайванския Павилион, организиран от Министерството на културата.

Алис Уанг, директор на Департамента по хуманитарни науки и публикации към Министерство на културата, се изказа по време на събитието по изпращането на делегацията на 24 март, че  Министерството е нетърпеливо да покаже творчеството на своите сънародници. „Ние също така сме развълнувани, заради бурното развитие на страната в културния и творческия сектор”.

Павилионът на Република Китай по време на Панаира на книгата ще предлага 452 книги от 38 издателства, обхващащи седем секции, сред които са секциите „дигитални публикации”, „илюстратори” и  „най-новите предложения”.  Той също ще бъде и домакин на две свързани сесии за местни издатели и творци с ключови индустриални представители на сектора съответно от Хърватия и Холандия, както и на официален обяд между илюстратори от Тайван и Япония.

Алис Уанг заяви още, че очаква по време на събитието тази година международната общност, занимаваща се с детски книги, да се запознае по-отблизо с тайванските предложения в областта, които от своя страна се отличават с високо качество. По думите му това ще донесе на страната голям брой финализирани сделки и нови партньорства.

Стартиралата през 1963г. инициатива Панаир на детската книга, е една от най-важните по рода си. Тя е посветена на децата, издателите и творците. Тазгодишното събитие ще посрещни 1200 издатели от общо 75 страни и се очаква да привлече над 25 000 търговски представители.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пешо

    0 0 Отговор
    и отново Тимофеева с без-мислените си статии
  • 2 666

    0 0 Отговор
    Колко много ненужни статии за Тайван... Някой ще си помисли че в тоя сайт плащат за бройка, а не за качество мммхм