Last news in Fakti

4 Юни, 2015 13:39 1 452 0

„Кралят на Боливуд“ снима филм в България

  • шарук кхан-
  • кралят на боливуд-
  • филм-
  • българия

Селскостопанските продукти, храните и напитките, козметичните и парфюмерийните продукти имат потенциал да присъстват по-осезаемо на индийския пазар

Службата по търговско-икономически въпроси в Делхи е получила потвърждение за стартиране в България на най-мащабния боливудски проект, сниман в Европа. В него ще участва "Краля на Боливуд" Шарук Кхан, който е в топ 3 на най-богатите актьори в света.

Това заяви заместник-министърът на икономиката Любен Петров при откриването на българо-индийски бизнес форум, организиран от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия /ИАНМСП/.

Снимките на филма ще започнат в началото на месец юни в България и ще продължат около 50 дни.

Вярвам, че все повече индийски компании ще се възползват от предимствата на България като дестинация за бизнес и инвестиции, допълни още заместник-министър Любен Петров. Вече има примери за успешни индийски инвестиции у нас в секторите информационни технологии и аутсорсинг на услуги, фармацевтика, земеделие, клинични проучвания, туризъм и хотелиерство.

Успешно развиват своята дейност в България индийските компании „Съдърланд Глобал Сървисиз”, „Елдер Фармасютикълс”, „Намдхари Сийдс”, „Джей Кей Оргънайзейшън”, „Сине Гранд”, „Сахара Груп“ и др. Надяваме се тяхната успешна дейност в България да насърчи повече индийски компании да реализират инвестиционни проекти у нас, каза в заключение заместник-министър Любен Петров.

За последните десет години двустранният стокообмен между България и Индия се е увеличил почти 4 пъти – от $55 млн. през 2005 г. на $218 млн. през 2014 г. През миналата година българският износ за Индия е нараснал с близо 50% спрямо 2013 г., достигайки 65 млн..

През първите три месеца на тази година износът ни за Индия също отчита ръст от 32%, равнявайки се на $16 млн..

Селскостопанските продукти, храните и напитките, козметичните и парфюмерийните продукти имат потенциал да присъстват по-осезаемо на индийския пазар, като е възможно съвместно коопериране между български и индийски фирми в тези сектори. Искаме също така да разширим присъствието на индийския пазар на български продукти с по-висока добавена стойност, като продукти на химическата промишленост, машини за хранителната-вкусовата промишленост и други.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА