Last news in Fakti

27 Юни, 2015 02:00 1 206 0

Пиеса по Хари Потър излиза в Лондон през 2016 г.

  • хари потър-
  • пиеса-
  • лондон-
  • джоан роулинг

Джоан Роулинг е решила да направи съвсем нова история за Хари Потър на театрална постановка

Писателката Джоан Роулинг заяви, че продължението на историята за Хари Потър ще дебютира на лондонската театрална сцена следващата година.

"Много съм радостна да потвърдя, че новият спектакъл "Хар Потър и проклетото дете" / Harry Potter and the Cursed Child/ ще бъде поставен в Лондон следващата година.“ Това написа авторката на серията романи за най-известното момче вълшебник в света, на страницата си в Туитър, съобщава „Варайати“.

Постановката ще се играе в Palace Тheatre през лятото на 2016 г., а билетите тръгват в продажба тази есен, пише Би Би Си.

„Това ще е нова история, създадена със съвместните усилия на писателя Джек Торн, режисьора Джон Тифани и мен", написа още Роулинг и уточни, че пиесата "не е предистория".

Постановката ще разкаже "неизвестна част" от историята на момчето магьосник, включително историята на неговите убити родители. Роулинг обаче не разкрива подробности за сюжета, тъй като не иска да развали удоволствието на феновете.

"За да отговоря на един неизбежен въпрос - защо "Прокълнатото дете" не е нов роман? Убедена съм, че когато публиката види пиесата ще се съгласи, че това е единственият подходящ начин за представяне на историята", съобщи още писателката.

Днес се навършиха 18 години от издаването на "Хари Потър и Философският камък" - първата книга от поредицата. Последният роман "Хари Потър и Даровете на смъртта" излезе през 2007 г. Тогава Джоан Роулинг заяви, че не трябва да се очаква продължение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА