Last news in Fakti

25 Август, 2015 05:30 888 0

Втори национален конкурс „На мегдана край морето“

  • на мегдана край морето-
  • конкурс-
  • народни танци-
  • фолклор-
  • варна-
  • хоро

Целта е да утвърди модерно отношение към танците на предците ни

Народно читалище „Просвета 1927“ Варна и школата за народни танци „Мегдана“ Варна организират Втори национален конкурс „На мегдана край морето“, който ще се състои на 5 септември 2015г. Събитието е под патронажа на Община Варна, фонд „Култура”.

Конкурсът „На мегдана край морето” за втора поредна година ще представи пред варненската публика любители на българския фолклор от цялата страна и ще създаде празнично настроение в навечерието на 6 септември.

Целта е да утвърди модерно отношение към танците на предците ни и чрез представяне пред варненската общественост и гостите на града да покаже красотата на българските народни танци и направи участниците и публиката съпричастни към родния фолклор.

Конкурсът  ще се проведе в Летния театър на Варна. Началото ще започне с дефиле от ДТ„Стоян Бъчваров“ по определен  маршрут в посока Летен театър.  Програмата е за любителски танцови състави в 4 раздела  -  автентично хоро, хореографско решение на хоро от определена етнографска област в България;  надиграване по двойки;  най-многобройна група.

От миналогодишния ни опит се уверихме, че дефилето е много атрактивно и привлича гостите и жителите на Варна като участници и зрители във фестивала, съобщиха организаторите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА