Last news in Fakti

26 Септември, 2015 16:27 1 430 0

Да искаш свобода и да си млад са двете големи болести в живота

  • калин терзийски-
  • книга-
  • големи-
  • болести-
  • живота-
  • свобода-
  • млад-
  • искаш

Калин Терзийски който представи последната си книга с разкази

Да искаш свобода и да си млад – това са двете големи болести в живота. Това заяви Калин Терзийски който представи последната си книга с разкази „Монго и други работи” в столичен клуб.

Писателят чете поезия и проза от младостта си под звуците на виртуозния китарист Светослав Николов-Цвъри, който му партнираше със сола на Джими Хендрикс.

„В началото на 90-те от лекар, който си беше станал скучен на себе си, аз реших да стана поет”, върна лентата назад Терзийски и като психиатър веднага постави диагноза: „Да искаш свобода и да си млад – това са двете големи болести в живота. Човек е млад само веднъж и само тогава му се случват велики неща. Това трае някъде до към 30-те години. Но след 40 човек започва да живее истински, защото започва да прави разлика между искам и трябва. Прави това, което иска, защото трябва.”

Според него, когато говорим за 90-те години по-скоро трябва говорим за 60-те, защото тогава е трябвало да се случват нещата от нашия преход. „Краят на това време беше краят на огромен експеримент за създаване на справедливо общество, който завърши по много несправедлив начин”, беше тъжната му констатация.

Брат му Светослав Терзийски, също и писател, пък прочете своето „Стихотворение за мойто куче Бен”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА