Last news in Fakti

5 Октомври, 2015 03:30 3 301 1

"Марсианецът" на Ридли Скот разби световния бокс-офис

  • марсианецът-
  • ридли скот-
  • бокс-офис-
  • филми-
  • мат деймън

Холивудската продукция е генерирала приходи от 100 милиона щатски долара само за уикенд

"Марсианецът" на Ридли Скот разби световния бокс-офис - 1
Снимка: БТА/АР

Новият филм на знаменития холивудски режисьор Ридли Скот, "Марсианецът", разби световния бокс-офис след премиерата си на 2 октомври. Продукцията е генерирала приходи от около 100 милиона щатски долара само за този уикенд.

Хората от 49 страни по света са гледали премиерата на "Марсианецът", като само в САЩ печалбите са възлезли на 45.2 милиона долара. В Обединеното кралство 10.3 милиона са спечелени от 1 378 излъчвания на големия екран в края на седмицата. Цифрите в Австралия пък показват приходи от 4.2 милиона за 489 прожекции. 

Главната роля в "Марсианецът" е поверена на Мат Деймън, който влиза в ролята на Марк Уотни. Уотни е астронавт, който е изпратен на мисия до "червената планета". След потенциално смъртоносен инцидент, той оцелява, но всички го мислят за мъртъв. Той, обаче, не е...

Настоящият рекорд за най-печеливш първи уикенд на касова продукция се държи от "Джурасик Парк" (209 млн. долара.), а филмът, донесъл най-много приходи в световната кино-история е "Аватар" (близо 2.8 милиарда долара).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бхд БхД

    0 0 Отговор
    Е с такава оригинална реклама от НАСА как няма да се гледа ,че на Марс има вода и може да съществува живот