14 Октомври, 2015 20:35 801 1

Честват 100-годишнината на българското кино в Париж

  • татяна лолова-
  • честват-
  • 100-годишнина-
  • българско-
  • кино-
  • париж

Великолепната ни актриса Татяна Лолова даде началото на тържествата

Великолепната ни актриса Татяна Лолова даде началото на тържествата за 100-годишнината на българското кино в Париж, съобщиха от Министерство на културата.

Четири поколения зрители аплодираха голямата и много обичана българска актриса Татяна Лолова след парижката премиера на документалния филм „Портрет на една дама“ на режисьорите Ема Константинова и Георги Тошев в Българския културен институт във френската столица.

Знаменитата ни актриса е в столицата на Франция по покана на Българския културен институт - Париж. 

„Щастлив съм, че Татяна Лолова е тук, защото в дългогодишната й изключителна кариера на актриса се оглежда историята на българското кино и театър“, каза Ангел Чолаков, посланик на България в Париж.

Залата на Института трудно успя да събере желаещите да се срещнат с изключителната българска актриса, която наскоро чества шест десетилетия на сцената.

Татяна Лолова разписа и биографичната си книга „1/2 живот“. Днес тя ще представи в залата на Българския културен институт в Париж филма на режисьора Иван Ничев „Звезди в косите, сълзи в очите“, в който участват незабравими български артисти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 balboa

    0 0 Отговор
    Да и комуняги антибългари унищожиха първите български филми от преди 1944 година,за да не се види истината,произведения на изкуството се унищожават само от талибани каквито са и родоотстъпниците интернационалисти