Last news in Fakti

16 Октомври, 2015 02:00 1 438 0

Международен фестивал за анимация в Тайчунг

  • тайван-
  • анимация-
  • международен фестивал-
  • тайчунг

Събитието ще стартира на 16 октомври

Международният фестивал за анимация в Тайчунг ще стартира на 16 октомври, имайки за цел да насърчи по-нататъшното процъфтяване на творческия сектор в централната част на Република Китай.

Едноседмичното събитие ще представи 155 анимационни филма, продуцирани от студенти, награждавани режисьори  и престижни компании от общо 24 страни и територии.

„Нашата цел е да се улесни обменът на идеи между местните аниматори и световните специалисти, като по този начин разчитаме, че ще  популяризираме и тайванските продукции на световната сцена”, заяви кметът Лин Чиа-лънг, допълвайки, че тайванската филмова индустрия се развива през последните години. Страната ражда големи таланти в областта на филмовото изкуство, а местни гиганти като Central Taiwan Film Studios и Central Taiwan Cinema Center са се нагърбили с тежката задача да насърчават талантливите студенти да продължават да разгръщат своя потенциал, разчитайки,че именно това ще спомогне за развитието на сектора.

Един от акцентите на фестивала е късометражният филм „The Elephant Apartments”, разкриващ историята на млад мъж, който наскоро е загубил майка си в катастрофа. В този тежък за него момент съдбата го среща с екстровертно момиче, което изцяло променя възприятията му по отношение на живота. Във филма Elephant (Слон) е името както на главния герой, така и на жилищния комплекс, в който той живее.

Друг важен момент е представянето на филма „Малкият принц”, вдъхновен от едноименния роман от 1943г. на Антоан дьо Сен Екзюпери. В главната роля тук обаче, е младо момиче, което чува за историята на момче, наричано „Малкият принц”. Филмът за пръв бе излъчен на Филмовия фестивал в Кан по-рано тази година.

Фестивалът ще включва също и конкурс за нововъзникващи тайвански продукции, в който ще се състезават 44 късометражни филма, избрани от общо 379. Победителят ще спечели парична награда, възлизаща на 15 271 щатски долара.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА