Last news in Fakti

30 Ноември, 2015 01:30 1 129 1

Младежкият театър представя "Приказка за рицар без кон"

  • театър-
  • представя-
  • приказка

Пиесата е дело на полския драматург Марта Гушньовска

Младежки театър „Николай Бинев” ще изненада своите най-малки зрители със спектакъла по съвременната полска „Приказка за Рицаря без кон”.  Пиесата е дело на полския драматург Марта Гушньовска, преводът на Антоанета Попова, а режисурата на Елжбиета Ейсимонт.

В приказката се разказва за един рицар без кон и за един кон без рицар, които се търсят из широкия свят. Спектакълът остроумно жонглира с приказни мотиви и обрати – принцесата е затворена в кула, рицарят е тъжен (защото няма кон), разбойниците няма кого на оберат, а злият змей няма кого да изяде, вълшебникът не може да вижда бъдещето, а кръвожадният прилеп се оказва една малка...

Една смешна история, в която се съдържа и голяма поука. Забавните песни и диалози създават приказно настроение в най-малките, но и успяват да усмихнат и по-големите, които са запазили детето в себе си. Нестандартните приключения на героите от приказката са пресъздадени от актьорския състав в лицето на Красимир Недев, Юлиян Петров, Ярослава Павлова, Севар Иванов и Деян Цвятков. Сценограф на спектакъла е проф. Майя Петрова, а автор на музиката е композиторът Михаил Шишков – син.

Спектакълът се реализира с подкрепата на Полския културен институт в София.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Приказка

    0 0 Отговор
    рицар без кон