23 Април, 2016 21:10 1 757 0

Балет Арабеск вдигна публиката на крака

  • балет-
  • арабеск-
  • пандора-
  • спектакъл

Сред бурно аплодиращите почитатели беше и заместник-генералния секретар на НАТО Алекзандър Вършбоу със съпругата си

Балет Арабеск вдигна публиката на крака в неделя вечерта с брилянтното изпълнение на спектакъла "Пандора". Сред бурно аплодиращите почитатели беше и заместник-генералния секретар на НАТО Алекзандър Вършбоу със съпругата си.

Камерен оркестър "Софийски солисти" партнираше на живо под диригентската палка на Пламен Джуров, а виртуозно владение на гласа показаха певиците - Цветана Бандаловска, солист на Национална опера, Евелина Христова и Даниела Димитрова от "Мистерия на българските гласове".



Безспорно "Пандора", под ръководството на хореографа, Боряна Сечанова е един от най-предизвикателните проекти на трупата от последните 10 години. Музиката на холандеца Пол ван Брюхе и българина Петър Дундаков спомага за пълноценното преживяване на зрителите и им помага да се потопят в невероятната атмосфера на представлението.

Спектакълът разказва историята на Пандора в седем картини – Пандора, седемте смъртни гряха и тяхната проекция в нейното съзнание. Докато Пандора разказва своята история на дъщеря си, неусетно ни въвлича в своебразна дисекция на нашето собствено съзнание.

Трябва да се отбележат майсторските текстове на холандския либретист Берто Рейндерс, преведен от Димитър Кабаков. 

Спектакълът, който се игра на сцената на Музикалния театър, е награден с „Кристална лира 2015",  с наградата на София за най-добро танцово представление за 2015г. и е номиниран за наградата „Музикант на годината 2015“ на Алегро виваче, БНР.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА