Last news in Fakti
  Тема: Украйна

4 Юли, 2016 03:16 1 176 0

Пет града искат Евровизия

  • евровизия-
  • град-
  • украйна

Конкурсът през 2017 г. ще се проведе в Украйна

Храков издигна кандидатурата си за град – домакин на следващото издание на Евровизия, съобщи Россбалт.

Националната телевизия на Украйна вече обяви, че градът – домакин на конкурса ще бъде обявен през август. Украйна по право е домакин на изданието на конкурса през 2017 г., след като го спечели през тази година.

„Организационният комитет на международния конкурс за песен в сътрудничество с Европейския съюз за радиоразпръскване ще проучи дали всеки един от градовете – кандидати отговарят на необходимите условия“, се казва в изявление на украинската телевизия.

Храков е петият град, който издигна кандидатурата си за домакинство на конкурса. Другите кандидати за домакинство са Киев, Днепър, Лвов и Одеса.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА