Last news in Fakti

13 Октомври, 2016 14:14 1 659 4

Сакскобургготски представи в Турция мемоарната си книга

  • сакскобургготски-
  • представи-
  • турция-
  • мемоарната-
  • книга

Негово Величество, придружаван от Царица Маргарита, представи турския превод на автобиографичната си книга “Симеон II. Една необикновена съдба” в Истанбул. Интерес към издаване на книгата бе проявен преди време лично от президента на корпорацията „Коч“ Мехмед Омер Коч, който бе и домакин на Техни Величества по време на пребиваването им в Истанбул.

Книгата е публикувана от едно от най-големите турски издателства “Yapı Kredi Yayınları”. Представянето се състоя в сградата на фондацията на фамилията Коч, които имат дългогодишно приятелство с Царското семейство още от времето на Царица Йоанна.

Специално за премиерата се присъедини и старейшината на семейството, Рахми Коч. Сред гостите бе и Негово Светейшество Вселенският патриарх Вартоломей, когото Царят познава от преди 40 години, когато той е митрополит в Мадрид. На събитието присъстваха също така много представители на бизнеса, културните среди, дипломати и българи, живеещи в Истанбул.

Мемоарите на Цар Симеон бяха представени от известния историк и водещ на множество телевизионни предавания проф. Илбер Ортайлъ. Негово Величество даде многобройни интервюта за турските медии, сред които и за най-големия вестник “Хюриет”.

На следващия ден Техни Величества разгледаха богатата библиотека на Koç University’s Research Center for Anatolian Civilizations (ANAMED), изследователски център за културно-историческото наследство на Турция, а по-късно вечерта Техни Величества бяха специални гости на вечеря, дадена в тяхна чест от Мехмед Омер Коч.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гошо

    0 0 Отговор
    кое му е величеството на тоя дърт царвул?
    И какъв го дири в Турция?

    Коментиран от #2

  • 2 Сюлейман Секс Кобурготски

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Гошо":

    Как какъв.Продължава опитите мъж да забременее от мъж.Рано или късно ще му се получи.
  • 3 цар спиро готяния

    0 0 Отговор
    Пак е опукал парите на комар и сега се чуди как да свърже двата края.
  • 4 Хасан

    0 0 Отговор
    Браво. Това се казва добросъседски отношения..това е нещо което искаме да видим.. Браво.. Ако не беше царя сега да сме Албания