26 Февруари, 2017 04:31 2 723 2

Безплатен вход в Плевенската панорама на Трети март

  • плевен-
  • панорама-
  • 3 март-
  • безплатен вход

Всяка година на този ден музеите в Града са посещавани от между 4 и 7 хиляди гости

Плевенската панорама ще работи в деня на националния празник Трети март с безплатен вход. Това съобщи директорът на Регионалния военноисторически музей в Плевен доц. Милко Аспарухов.

Според установена традиция военноисторическите музеи в Плевен са със свободен вход на Трети март и с нови изложби. Всяка година на този ден музеите са посещавани от между 4 и 7 хиляди гости от страната и чужбина. Цели семейства пътуват от различни краища на България, за да видят заедно с децата си Панорамата "Плевенска епопея 1877", каза доц. Аспарухов.

На този 3 март в нея ще бъдат изложени уникати от времето на българското Възраждане - запазени до днес оръжия на Панайот Хитов, Велчо Атанасов /Джамджията/, капитан дядо Никола - гостуването е на Националния военноисторически музей от 9.00 до 17.00 ч.

По повод националния празник и 139 години от освобождението на България музеите и Плевенската община са предвидили и други прояви. На 1 март от 11.00 ч. в параклиса-мавзолей "Св. Георги Победоносец" ще бъде отслужена панихида по повод 136 години от гибелта на цар Освободител Александър Втори. На 2 март от 11.00 ч. в фоайето на Панорамата ще бъде открита изложба от Националния конкурс за детска рисунка "Освобождението". На 3 март ще има тържество на площад "Възраждане" и празничен концерт в театъра от 12.30 ч.

На 7 март Плевенският военноисторически музей ще гостува в "Дом на Москва в София" с изложбата "Реликви от Руско-турската война 1877-78 г." - църковна утвар от походната църква на главнокомандващия руската дунавска армия Н.И.В.Велик княз ген. Николай Николаевич, икона на Великия княз, военни униформи, оръжие, както и графики на плевенската художничка Сидония Атанасова, допълни доц.Милко Аспарухов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нека пазим паметта во веки!

    3 2 Отговор
    Докато пазим паметта на признателност към освободителя, крепостта "Славянска България " значи е жива! Да пазим признателна България! СЛАВА РОССИИ ! Да живее България в мир и дружба с РУСИЯ! Днес Русия е в трудни времена в отстояване на своята свобода от Колониализма и се нуждае от нашата солидарност, подкрепа и любов! Победата на Русия в борбата и за Суверенност ще доведе до нови промени в световен мащаб - запазване правото на народите да бъдат СУВЕРЕННИ а не васали или колонии! УСПЕХ РУСИЯ ! Да хранит Господ БОГ и Вас и Нам!
  • 2 Краси

    0 0 Отговор
    Ще има ли тържество на Панорамата